Advertentie
Advertentie

Lagarde blijft hameren op Griekse schuldherschikking

IMF-topvrouw Christine Lagarde. ©EPA

IMF-directeur Christine Lagarde blijft er rotsvast van overtuigd dat de Griekse schuldpositie onhoudbaar geworden is en dat een sanering onmogelijk is met alleen maar hervormingsmaatregelen. Europa moet zich engageren tot een 'significante verlichting'.

Dat zegt ze vrijdagavond in een mededeling, kort nadat de eurogroep het licht op groen heeft gezet voor een derde steunprogramma voor Griekenland.

Tijdens de eurogroep engageerden Lagarde en het IMF zich ertoe de uitvoering van het programma van nabij op te volgen. Of het IMF ook meestapt in de financiering wordt pas in oktober beslist.

Voor het fonds staat het buiten kijf dat de Grieken een deel van hun schulden moeten kwijtgescholden worden, zonder zo'n operatie neemt het wellicht niet deel aan het 86 miljard euro kostende programma. Dat zegt ook Lagarde: het programma zal pas geloofwaardig zijn als alle vooropgestelde structurele en financiële hervormingen worden gedaan én als een groot deel van de schuld wordt kwijtgescholden.

In de verklaring van de eurogroep worden maatregelen om de Griekse schuld te verlichten vrijdagavond niet uitgesloten, maar die kunnen alleen maar als dat strikt noodzakelijk is en als de Grieken nauwgezet de gevraagde maatregelen uitvoeren

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud