Londen evacueert per direct vijf woontorens

De Taplow Tower in Londen is een van de vijf woonblokken die vrijdag per direct geëvacueerd zijn. ©AFP

In de Britse hoofdstad Londen moesten de inwoners van 800 appartementen in vijf woontorens hun woonst onmiddellijk verlaten. De maatregel komt er vanwege het grote brandgevaar in de blokken.

De brand in de Londense Grenfell Tower van vorige week heeft forse repercussies. De autoriteiten in Londen hebben vrijdag bevolen vijf torenflats in de wijk Camden te ontruimen vanwege brandgevaar.

De panden hebben dezelfde brandbare bekleding als de woontoren Grenfell Tower in Kensington. Daar kwamen zeker 79 mensen om het leven toen op 14 juni een grote brand uitbrak.

De bewoners van zowat 800 appartementen moesten vrijdag hun huis uit omdat de gemeente de bekleding laat verwijderen. Het gaat om de vijf flats van het Chalcots estate.

Oorzaak brand

Na controle concludeerde de brandweer dat hij de 'veiligheid van de bewoners' niet kon garanderen vanwege de bekleding. De gemeente besloot daarop tot evacuatie.

De autoriteiten lieten de afgelopen dagen controles op brandveiligheid uitvoeren in honderden woontorens in Engeland. Zeker 600 woonblokken zouden dezelfde bekleding hebben als de ramptoren in Kensington.

Vrijdag in de loop van de dag was al bekendgemaakt dat de brand in Grenfell Tower is veroorzaakt in een koelvries-combinatie. Het vuur kon zich daarna razendsnel verspreiden omdat het pand was bekleed met brandbare beplating.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud