Advertentie

Londense burgemeester wil naar Brits parlement

Boris Johnson, momenteel enkel burgemeester van de Britse hoofdstad Londen. ©Photo News

De burgemeester van Londen, de conservatief Boris Johnson, stelt zich kandidaat voor een zitje in het Britse Lagerhuis bij de parlementsverkiezingen in 2015. Die kandidatuur kan voor de populaire Johnson een eerste stap zijn op weg naar de opvolging van Brits premier David Cameron als leider van de 'Conservative Party'.

'Ik heb nog geen specifieke stoel op het oog, maar naar alle waarschijnlijkheid zal ik wel ergens opkomen in 2015'. Met die woorden schoot de excentrieke burgemeester van Londen, Boris Johnson, zijn campagne voor de Britse parlementsverkiezingen in 2015 op gang.

Johnson was al Brits parlementslid van 2001 tot 2008. Er gingen al langere tijd geruchten op dat hij opnieuw zou mikken op een zitje in het Britse Lagerhuis, maar tot nu toe wilde Johnson die geruchten niet bevestigen. 

Met de kandidatuur van Johnson maken oude geruchten opnieuw opgang. Johnson wordt al enige tijd genoemd als mogelijke opvolger voor premier David Cameron aan het hoofd van de Britse 'Conservative Party'. Johnson verzamelde na zes jaar als burgemeester van Londen de nodige populariteit in eigen rangen. Zijn excentriek gedrag, typerend wit haar en uitgesproken profilering maken hem erg geliefd bij zijn partijgenoten.

Om Cameron te kunnen opvolgen als partijleider moet Johnson zetelen in het Britse Lagerhuis. Johnson blijft ondertussen ontkennen enige ambitie te kosteren om Cameron op te volgen. Hij sprak zich ook al meermaals uit als medestander van Cameron.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud