Massabetoging tegen Catalaanse onafhankelijkheid

©REUTERS

Barcelona maakt zich zondag op voor een massabetoging van tegenstanders van de onafhankelijkheid van Catalonië.

Volgens Spaanse media gaat het om de grootste demonstratie voor de eenheid van het land en tegen de Catalaanse afscheiding.

De burgerbeweging Societat Civil Catalana (SCC) organiseert de demonstratie, die om 12 uur start aan het Placa Urquinaona. De initiatiefnemers roepen iedereen op om Spaanse, Catalaanse en Europese vlaggen mee te brengen. "Laten we onze stemmen luid verheffen, wij zijn de zwijgende meerderheid", schreef SCC op Twitter.

Aan de winnaar van de Nobelprijs Literatuur Mario Vargas Llosa en Josep Borrell, een Spaanse socialist en voormalig voorzitter van het Europees Parlement, werd gevraagd om de menigte toe te spreken voor de demonstratie zich op gang trekt.

Zaterdag kwamen al tienduizenden mensen op straat om te demonstreren tegen de onafhankelijkheid en voor de dialoog.

Spaans premier Mariano Rajoy liet verstaan dat er geen gesprekken mogelijk zijn als de Catalaanse regering zijn dreigende toon niet achterwege laat.

Van de Catalaanse stemgerechtigden die vorige week zondag bij het referendum hun stem uitbrachten, stemde ruim 90 procent voor Catalaanse onafhankelijkheid. In totaal bracht 43,03 procent van de 5,3 miljoen kiesgerechtigden zijn/haar stem uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud