Advertentie
Advertentie

Massale betoging tegen onafhankelijkheid Catalonië

©REUTERS

Geen enkele 'onafhankelijke samenzwering' in Catalonië kan de Spaanse democratie vernietigen. Dat zei Mario Vargas Llosa, Nobelprijswinnaar Literatuur, zondagmiddag in Barcelona bij de start van een grote demonstratie tegen de onafhankelijkheid van Catalonië.

In Barcelona zijn zondagmiddag honderdduizenden mensen samengekomen voor een massale demonstratie tegen de onafhankelijkheid van Catalonië.

Volgens Spaanse media gaat het om de grootste demonstratie voor de eenheid van het land en tegen de Catalaanse afscheiding. De organisatie heeft het over meer dan 1 miljoen deelnemers, de politie houdt het bij 350.000 manifestanten.

Mario Vargas Llosa sprak de manifestanten zondagmiddag toe. 'De Spaanse democratie moet blijven en geen enkele onafhankelijke samenzwering kan haar vernietigen', benadrukte de Nobelprijswinnaar.

Een groot aantal bedrijven in Catalonië heeft zondag laten weten dat ze erg ongerust zijn over de gang van zaken in de Spaanse regio en de mogelijke onafhankelijkheid van Catalonië.

'We merken in de hotels in Barcelona een sterke daling van het aantal reserveringen', zegt Juan Rosell, de voorzitter van de werkgeversfederatie CEOE. Hij maakt zich zorgen voor het toerisme, de belangrijkste sector in de Catalaanse economie. 'De toeristen zien de conflicten en manifestaties in de straten van onze grote steden en dat doet hen geen plezier.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud