Advertentie
Advertentie

Merkel wil machtigere Europese Commissie

De Duitse kanselier, Angela Merkel (Foto: AFP). ©AFP

De Duitse kanselier Angela Merkel is er voorstander van de Europese Commissie meer bevoegdheden te geven inzake economisch en financieel beleid. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel.

Volgens Der Spiegel had Angela Merkel donderdagavond in Berlijn een lang gesprek met de permanente voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy.

Tijdens het diner kwam de toekomst van Europa ter sprake. 'Tijdens het gesprek gaf Merkel aan te ijveren voor meer bevoegdheden voor de Europese Commissie inzake economisch en financieel beleid', schrijft Der Spiegel. 

Volgens het blad vertrouwde de Duitse kanselier Van Rompuy ook toe de Europese verdragen in die zin te willen aanpassen.

Evolutie

Een woordvoerder van de Duitse regering wilde zaterdag niet ingaan op de berichtgeving in Der Spiegel. 'Onze mening over de toekomstige evolutie van de economische en monetaire unie zijn al lang bekend. Na de parlementsverkiezingen gaan we op de ingeslagen weg voort.'

In het verkiezingsprogramma van Merkels christendemocratische CDU staat aangestipt dat de partij de Commissie meer macht wil geven.

Maandag ontvangt Merkel in Berlijn de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso. De ontmoeting past in de voorbereiding van de Europese top van 24 en 25 oktober.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud