Moody's optimistisch over herstel EU

Kredietbeoordelaar Moody's trekt de vooruitzichten voor de Europese economie op van 'negatief' naar 'stabiel'. De belangrijkste lidstaten, waaronder België, doen het immers goed, zegt het ratingbureau.

De economische vooruitzichten van de Europese Unie zijn beter geworden. Kredietbeoordelaar Moody's ziet ze nu als stabiel. De verwachting was negatief. De EU behoudt de hoogste kredietstatus (AAA).

Volgens Moody's zijn de vooruitzichten van de EU beter geworden, omdat het perspectief voor de belangrijkste lidstaten is verbeterd.  'In totaal komt 80,5 procent van de bijdragen aan de EU-begroting uit landen met stabiele of positieve vooruitzichten', meldt het ratingbureau.

In september 2012 bedroeg dat aandeel amper 22 procent. Moody's besloot toen om het vooruitzicht te verlagen naar negatief. De beoordelaar vindt ook dat er minder gevaar is dat probleemlanden die leningen krijgen 'hun verplichtingen naar de EU niet kunnen nakomen'.

Moody's had vorige week al België goede punten gegeven. Het bureau trok de vooruitzichten toen op van 'negatief' naar 'stabiel'. Aan de kredietscore voor België werd evenwel niet geraakt. Die bleef staan op Aa3

Met de EU verbeterden ook de vooruitzichten van twee instellingen die eraan verwant zijn, de Europese Investeringsbank en de organisatie voor atoomenergie Euratom.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud