Nederland houdt coronateugels nog even strak

De Nederlandse premier Mark Rutte wil pas versoepelen als Nederland over de piek van de derde golf heen is. ©Photo News

Volgens de Nederlandse premier Mark Rutte is het einde in zicht, maar kunnen de teugels pas worden gevierd als Nederland over de piek van de derde golf heen is. 'Dan durven we versoepelingen aan', klonk het op een persconferentie.

Rutte noemde het 'ongelukkig' dat de datum van 21 april was uitgelekt als mogelijke datum voor versoepelingen. 'Dat is echt te vroeg.' Volgende dinsdag wordt bekeken of vanaf 28 april versoepelingen mogelijk zijn.

Er komen vijf stappen, legde minister van Zorg Hugo de Jonge uit. De eerste 'zetten we behoedzaam', waarbij naar de cijfers wordt gekeken. Bij verdere stappen worden de maatregelen steeds lichter, tot alleen de basisregels over zijn: 1,5 meter afstand, handen wassen en testen bij klachten.

De eerste versoepelingen die vanaf 28 april op tafel liggen, zijn de opening van de terrassen en het opheffen van de avondklok.

De eerste versoepelingen die vanaf 28 april op tafel liggen, zijn de opening van de terrassen en het opheffen van de avondklok. Ook zouden mensen meer dan twee mensen thuis mogen ontvangen. Winkels zouden meer mogelijkheden krijgen en in het hoger onderwijs zouden de leslokalen weer open kunnen gaan.

De volgende stap die wordt vooropgesteld, is dat in de buitenlucht weer meer dingen mogelijk worden, met speciale aandacht voor sport. Parken en dierentuinen zouden dan ook weer open kunnen. Het kabinet houdt hier rekening met de datum 11 mei. 

Ook in Nederland wordt gehoopt dat meer kan worden versoepeld als de meest kwetsbare groepen gevaccineerd zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud