Advertentie
opmerkelijk

Nederlandse fiscus wil af van 'Ouwelullendagen'

©HollandseHoogte/Hollandse Hoogte

Werknemers van de Nederlandse Belastingdienst krijgen vanaf hun 50ste elk jaar een extra dag vakantie, 'Ouwelullendagen' in de plaatselijke volksmond. Volgens topman Peter Veld blijft door de vergrijzing van zijn personeel teveel werk op de plank liggen.

Het jaarwerk van 800 voltijdse medewerkers. Dat is volgens Peter Veld, directeur-Generaal van de Belastingdienst, de kost van wat bij onze noorderburen over de tongen gaat als 'Ouwelullendagen'. Dat is de extra dag vakantie die elk van de ruim 30.000 werknemers elk jaar na zijn 50ste verjaardag krijgt. De ambtenaren kunnen zo tot maximaal 10 bijkomende verlofdagen krijgen.

Veld miskent naar eigen zeggen zijn werknemers hun vrije dagen niet, maar hij acht het systeem onhoudbaar gezien de snelle vergrijzing binnen zijn ambtenarenkorps. De topman van de ficus schaart zich zo aan de zijde van zijn voogdijminister Stef Blok (Rijksdienst). Die wil de regelingen voor oudere rijksambtenaren afbouwen.

Het laatste woord over de afbouw van de 'Ouwelullendagen' is echter nog niet gezegd. 'Wij ouderen zijn direct na school begonnen en komen ruim aan 45 dienstjaren', citeert de Nederlandse omroep NOS een werknemer. 'Door de extra vrije dagen kunnen we blijven functioneren.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud