Nederlandse minister ontevreden met Belgische kilometerheffing

©BELGA

De Nederlandse regering is niet tevreden met de plannen van de Vlaamse regering om een kilometerheffing in te voeren. Ze vindt het systeem oneerlijk, omdat buitenlandse transporteurs volgens haar de dupe zijn.

De Nederlandse minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen heeft haar Vlaamse collega Ben Weyts (N-VA) laten weten dat ze tegen de huidige plannen voor een Vlaamse kilometerheffing is. Ze liet zaterdag via het ministerie weten daarover ook nog met Weyts te zullen praten.
Volgens de Nederlandse minister zal de kilometerheffing voor vrachtwagens nieuwe barrières opleveren. Ze vindt het systeem niet eerlijk. 'Wat opvalt is dat de Belgische transportsector via diverse belastingen lijkt te worden ontzien. Tevens zou voor Belgische vrachtwagens de wegenbelasting worden verlaagd tot het Europees minimum en voor de kleine vrachtauto's zelfs afgeschaft. Zo worden Belgische bedrijven gecompenseerd ten voordele van bedrijven in het buitenland.' Het is volgens het Nederlandse ministerie ook in strijd met Europese regels. Wegbeprijzing kan, maar mag niet discrimineren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud