Oud-voetballer Antwerp doodgeschoten in Amsterdam

De voormalige profvoetballer Kelvin Maynard (links). ©Hollandse Hoogte / Gerrit van Keulen

Voorlopig is er geen verband met de moord op de advocaat Derk Wiersum eerder op woensdag.

De Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32) is woensdagavond doodgeschoten bij een brandweerkazerne in Amsterdam. Dat bevestigt de politie van Amsterdam. Hij speelde onder andere bij de Belgische ploeg Antwerp. Een politiewoordvoerster kon niet zeggen of hij een bekende van de politie en justitie is.

Maynard werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij in zijn auto op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost reed. Dat gebeurde volgens getuigen door twee mannen op een motorscooter.

Derk Wiersum

Maynard kwam onder meer uit voor FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys. Die reageert geschokt op het overlijden van de voetballer. 'Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden', zegt de club op de website.

Woensdagochtend vond in Amsterdam ook al een schietpartij plaats, waarbij de advocaat Derk Wiersum om het leven kwam. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het grote liquidatieproces Mareng.

Volgens de politiewoordvoerster is er vooralsnog geen verband tussen beide liquidaties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud