Advertentie

Persoon aangehouden na schietpartij in moskee in Noorwegen

Politie bij de al-Noor moskee in het Noorse Baerum in de buurt van Oslo. ©AFP

Na een schietpartij in het Islamitisch centrum al-Noor in de gemeente Baerum, dichtbij de Noorse hoofdstad Oslo, is een jonge Noor aangehouden.

De politie meldde de schietpartij rond 16.45 uur.  De verdachte is 'een jonge Noor die in de buurt woont', verklaarde de politie. Hij handelde alleen en stond bekend bij de politie.

'Een van ons werd neergeschoten door een blanke man met een helm en een uniform', vertelde moskeeverantwoordelijke Irfan Mushtaq aan de lokale krant Budstikka. Vervolgens verklaarde hij aan TV2 dat de man verschillende wapens bij zich had. 'Een man van het Noorse type met een luchtdrukgeweer en pistolen is binnengekomen in de moskee (...). Hij begon om zich heen te schieten', zei hij.

Volgens openbare omroep NRK vond de politie verschillende wapens in de moskee en wist een aanwezige de aanvaller te overmeesteren nog voor de politie aankwam. 

De verdachte liep lichte verwondingen op, net als een moskeebezoeker die hem overmeesterde. 

De politie vond zaterdag in een huis in Baerum een dode vrouw, familie van de schutter. 'We beschouwen dit als een verdacht overlijden dat is gelieerd aan de man die eerder vandaag werd opgepakt', aldus politiewoordvoerder Rune Skjold tijdens een persconferentie. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud