Advertentie

'Pfizer en Moderna krikken prijs coronavaccins op'

EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen bij een bezoek aan de Pfizer-site in Puurs. ©AFP

Farmareuzen Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times, die de contracten kon inzien, krikte Pfizer de prijs voor een vaccin op van 15,50 naar 19,50 euro worden. Moderna verhoogde naar verluidt de prijs van 19 naar 21,50 euro.

De bedrijven zelf geven geen commentaar over de prijsverhogingen. Pfizer wenste niet te reageren, Moderna gaf niet thuis.

19,50
euro
Pfizer krikte de prijs van zijn coronavaccin op van 15,50 naar 19,50 euro.

Er werd opnieuw onderhandeld over de voorwaarden van de levering van de vaccins, nadat uit gegevens van een fase 3-studie bleekt dat de vaccins van de twee bedrijven doeltreffender zijn dan goedkopere vaccins van Oxford/AstraZeneca en Johnson & Johnson.

Volgens een EU-ambtenaar die bij de onderhandelingen betrokken was, hebben de bedrijven munt kunnen slaan uit het feit dat de vaccins werken, waardoor de bedrijven 'hun waarde hebben verhoogd'.

Kwartaalcijfers

Europa wil genoeg vaccins op voorraad hebben in de strijd tegen de besmettelijke deltavariant van het coronavirus. Die hoge vraag naar vaccins leggen de farmareuzen geen windeieren.

Afgelopen week kondigde Pfizer uitstekende kwartaalcijfers aan. Alleen al tussen april en juni verkocht het Amerikaanse concern, dat in Puurs het Pfizer/BioNtech-vaccin maakt, voor bijna 10 miljard dollar aan vaccins, geid voor nagenoeg de helft van de groepsomzet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud