Politieke heisa in Italië nadat Lega-politicus Marokkaan doodschiet

Lega-leider Matteo Salvini verdedigde zijn partijgenoot. 'Hij reageerde per ongeluk met een schot.' ©Photo News

In Italië heeft een lokaal gemeenteraadslid van de extreemrechtse partij Lega een 39-jarige Marokkaanse man doodgeschoten na een woordenwisseling. Dat schrijft onder meer het Italiaanse persbureau Ansa.

Het voorval vond plaats in de Noord-Italiaanse stad Voghera. De extreemrechtse Lega-politicus Massimo Adriatici schoot er een 39-jarige Marokkaanse man neer. Volgens lokale media viel het slachtoffer een vrouw lastig aan een bar, waarop de Lega-politicus tussenbeide kwam.

In een beschaafd en democratisch land schiet een gemeenteraadslid niet op een persoon.
Alan Ferrari
Senator

Adriatici, een voormalig commandant bij de politie met een wapenvergunning, zou naar verluidt de politie gebeld hebben, waarop de man hem duwde. Vervolgens zou, naar hij zegt, zijn wapen zijn afgegaan toen hij op de grond viel. Het slachtoffer, Youns el Boussetaoui (39), werd in de borst geraakt. Er is een onderzoek wegens buitensporige verdediging geopend tegen Adriatici, die onder huisarrest is geplaatst.

Politieke heisa

Het voorval veroorzaakte een politieke heisa. Lega-leider Matteo Salvini verdedigt zijn partijgenoot in een video op Facebook en noemt hem het slachtoffer van agressie. 'Hij reageerde per ongeluk met een schot, dat spijtig genoeg een vreemdeling heeft gedood', klinkt het.

Oppositiepartijen reageren verontwaardigd en bekritiseren de Lega omdat ze de resultaten van het politieonderzoek niet afwachtte. ‘In een beschaafd en democratisch land schiet een gemeenteraadslid niet op een persoon’, zegt senator Alan Ferrari van de Partito Democratico.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud