Puigdemont wil ham van merk Pig Demont verbieden

©AFP

De gewezen Catalaanse president Carles Puigdemont wil dat Spanje de vleeswaren van het merk Pig Demont uit de rekken laat halen.

Het logo is een varken met een kapsel en een bril die doen denken aan de voormalige Catalaanse minister-president. De administratie die zich bezighoudt met intellectuele eigendom in Spanje zal zich buigen over het dossier. Zolang de zaak niet uitgeklaard is, kan Pig Demont niet als merk geregistreerd worden.

De firma uit Andalusië die de ham produceert, herdoopte zich in december in Pig Demont. Daar werd in de media niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, tot eigenaar Alberto Gonzalez deze week een interview gaf op de Spaanse radio. Volgens Gonzalez komt de naam van zijn bedrijf van het Engelse 'pig' en het Franse 'du mont'. Hij ontkent dat het varken met de bril en het zwarte haar op het logo geïnspireerd zou zijn door de Catalaanse ex-leider.

Een schermfoto van de website van Pig Demont, met het weinig aan de verbeelding overlatende logo. ©pigdemont.es

De advocaat van Puigdemont, die in Duitsland wacht tot justitie zich uitspreekt over een eventuele uitlevering van zijn cliënt aan Spanje, vecht de registratie van het merk Pig Demont aan. Volgens hem is het merk beledigend en zit er een fonetische gelijkenis in met een familienaam waarvoor er geen toelating is om die te gebruiken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content