Rusland en Oekraïne leggen gasruzie bij

Het gasconflict tussen Rusland en Oekraïne zou opgelost zijn. ©AFP

De Europese Unie, Rusland en Oekraïne hebben donderdagavond laat een akkoord ondertekend dat de stopgezette gasleveringen van Rusland aan Oekraïne weer moet verderzetten. Dat maakte de Europese Commissie bekend.

Er is een gasdeal tussen het trio Europese Unie, Rusland en Oekraïne over de gecontesteerde gasleveringen van Rusland aan Oekraïne. Sinds er in Oekraïne onrust uitbrak in het oosten van het land na het gedwongen vertrek van de Russischgezinde president Viktor Janoekovitsj, ligt Oekraïne op ramkoers met Rusland, aan wie het verwijt dat het de Russischgezinden in het oosten van Oekraïne steunt. 

De Russische gasmaatschappij Gazprom onderbrak daarop zijn gasleveringen aan Oekraïne, maar die zouden nu toch weer hervat worden. Daarvoor is een akkoord ondertekend, zo kondigde de Europese Commissie donderdagavond laat aan. Volgens eurocommissaris Günther Oettinger - tot deze nacht verantwoordelijk voor Energie in de uittredende commissie-Barroso - zou het gaan om een deal van om en bij de 4,7 miljard. 

 

Breakthrough: #Gasdeal Ukraine Russia signed! After 7 rounds negotiations, 4,6-Billion-$-winter package to secure gas Ukraine and Europe.— Günther Oettinger (@GOettingerEU) October 30, 2014

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud