Advertentie

Rusland onderhandelt over Braziliaans vlees

Zuid-Amerikaans vlees moet de Russen behoeden voor lege magen ©REUTERS

Nu Rusland zo goed als geen voeding meer wil importeren vanuit Europa en de Verenigde Staten, hoopt president Poetin dat hij de handel met opkomende economieën in Azië en Latijns-Amerika kan aanwakkeren.

Ondanks het grootschalige embargo op Europese en Amerikaanse voedingsproducten, zijn lege winkelrekken het laatste wat Poetin wil. Rusland is daarom al druk in de weer met het zoeken naar nieuwe partners die mogelijke tekorten kunnen opvullen. Donderdagmiddag liet de Russische minister van Landbouw weten dat hij alternatieven zoekt in landen als Brazilië, Nieuw-Zeeland, Wit-Rusland, Kazachstan en Turkije.

Rusland is overigens al langer bezig met warm maken van die alternatieve contacten. Eerder op de week zat een delegatie samen met vertegenwoordigers uit Brazilië. De twee tekenden een contract dat moet zorgen voor een fikse toename van de invoer van vlees- en melkproducten uit het Zuid-Amerikaanse land. Een eerdere beperking op de invoer van Braziliaans kippenvlees werd opgeheven.

Vrijdag trekt een andere delegatie naar Turkije om te bespreken of de invoer van groenten en fruit kan worden opgevoerd. Nieuw-Zeeland zou er dan weer voor moeten zorgen dat er geen kaastekort dreigt in de Russische winkels.

Dat betekent niet dat de Russen niets zullen voelen van de ban op Europese en Amerikaanse voeding. De Russische Centrale Bank stuurde al de waarschuwing het land in dat het door het wegvallen van goedkope voeding uit het buitenland moeilijker zal worden om de inflatie te controleren. Die ligt nu met 7,5 procent al een procent hoger dan het doel dat de bank zich voor ogen houdt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud