Advertentie

Russische banken vragen staatssteun

©Bloomberg

Twee Russische banken die door de westerse sancties getroffen worden, vragen overheidssteun. Dat melden Russische media.

Rusland kondigt gretig economische sancties tegen Europa af, maar ondertussen ondervinden Russische banken de gevolgen van de Europese sancties.

Twee grote Russische staatsbanken, Gazprombank en Rosselkhozbank, vragen de overheid steun ter waarde van zo'n 4 miljard dollar. Dat zeggen anonieme Russische staatsambtenaren en bankiers aan Russische media. De banken kampten met een tekort aan kapitaal nadat ze afgesloten werden van de westerse kapitaalmarkten.

De Rosselkhozbank, die voor de invoering van de westerse sancties al in de problemen zat, vraagt 2,8 miljard dollar, de Gazprombank ongeveer 1,2 miljard dollar.

Europa kondigde de grootste economische sancties af sinds het einde van de Koude Oorlog, vooral gericht op de financiële, wapen- en oliesector. Voor de banken worden de gevolgen van die sancties stilaan zichtbaar.

Concreet verbiedt Europa investeringen in Russisch schuldpapier met een looptijd langer dan 90 dagen, het aanbieden van investeringsdiensten om geld op te halen op de EU-markt of producten te plaatsen via Europese beurzen.

Eind juli, toen de sancties bekend werden, beloofde de Russische centrale bank de door sancties getroffen staatsbanken te steunen als dat nodig is.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud