Spaanse industrie scoort onverwacht beter

De Spaanse industrie ziet licht aan het eind van de tunnel. Voor het eerst in tweeënhalf jaar is de industriële productie toegenomen. Vergeleken met een jaar eerder steeg de productie in september met 1,4 procent.

Het Spaanse statistisch bureau INE maakte vandaag opmerkelijke cijfers bekend. De industriële productie kende in september voor het eerst in tweeënhalf jaar een opwaartse knik: +1,4 procent. Analisten gingen uit van een even grote daling. Uit meer gedetailleerde cijfers van INE blijkt dat vooral consumptiegoederen en halfafgewerkte fabrikaten het goed doen. 

In augustus ging de productie in fabrieken, raffinaderijen en mijnen nog 2,1 procent achteruit. Alle cijfers zijn aangepast voor het variërende aantal werkdagen. 

Dat de industriële productie aanwakkert, is een opsteker voor Spaans premier Mariano Rajoy. Die rekent op de export van productiegoederen om Spanje uit de economische crisis te halen. Het land kende in het derde kwartaal een groei van 0,1 procent. 26 procent van de bevolking blijft worstelen met werkloosheid. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud