Spanje verlengt lockdown 'laatste keer' tot 21 juni

De Spaanse premier Pedro Sanchez ©EPA

De Spaanse premier gaat het parlement vragen in te stemmen met een laatste verlenging van de lockdown met twee weken tot 21 juni.

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft in een videoconferentie tegen regionale regeringsleiders gezegd dat dit de laatste lockdown zal zijn, aangezien de Spaanse besmettingscijfers aanzienlijk zijn gedaald. Dat meldt de krant El Pais. Daarna zal de regering de bewegingen van de burgers niet langer beperken.

Het dodental van het land steeg zaterdag met 4 tot 27.125, zei het ministerie van Volksgezondheid. De enorme daling van de dagelijkse sterfgevallen laat zien dat Spanje de uitbraak onder controle heeft. Het aantal besmettingen nam toe met 271 tot 239.228 op zaterdag.  

Als een van de zwaarst getroffen landen door COVID-19, heeft Spanje op 14 maart de noodtoestand uitgeroepen, waarbij een strikte lockdown gold. Mensen mochten alleen hun huis verlaten om voedsel te kopen, voor medische zorg of als ze niet thuis konden werken. Kinderen zaten aanvankelijk de hele dag binnen opgesloten. De beperkingen worden nu geleidelijk versoepeld. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud