Terreuralarm in Noorwegen

De stations in Noorwegen krijgen extra politiecontrole. ©AFP

Noorwegen heeft het terreuralarm afgekondigd. Het land heeft ernstige aanwijzingen dat er een terroristische aanslag dreigt.

De politie van Noorwegen is in hoogste staat van paraatheid omdat er mogelijk een terreuraanslag komt. De Noorse overheid heeft van de veiligheidsdiensten de informatie gekregen dat strijders die uit Syrië zijn terug gekomen naar Noorwegen, een terreurdaad voorboreiden.

Op belangrijke plaatsen in heel Noorwegen zijn extra politiemanschappen ingezet. Zo staan onder meer de luchthavens, de treinstations onder controle. Ook de grenzen worden bijzonder in de gaten gehouden.

Publieke plaatsen worden overigens beter beschermd. In Oslo is er meer bewaking aan het parlement en aan het koninklijk paleis.

Noorwegen is zich net aan het voorbereiden op een groot voetbaltornooi voor jongeren. Meer dan 100 landen nemen hier aan deel. Het evenement start morgen, zondag.

Noorwegen onderzoekt intussen op 15 inwoners die in Syrië hebben gestreden banden hebben met terroristische organisaties. Volgens de Noorse politie zouden een vijftigtal mensen naar Syrië zijn getrokken. De meeste zijn nog niet terug.

In mei werd in Brussel nog een aanslag gepleegd door een ex-Syrië-strijder in het Joodse Museum. Drie mensen kwamen hier bij om het leven. De dader is opgepakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud