Advertentie

Tienduizenden Fransen manifesteren opnieuw tegen coronamaatregelen

©AFP

Voor het derde weekend op rij kwamen tienduizenden mensen op straat om zich onder meer te verzetten tegen de gezondheidspas en de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel.

In Frankrijk vinden zaterdag acties plaats in meer dan 150 steden. De politiediensten verwachten dat verspreid over het hele land zo'n 160.000 mensen gaan betogen, zo melden Franse media. Vorig weekend hadden ongeveer evenveel mensen gemanifesteerd.

Alleen al in de hoofdstad Parijs vinden verschillende grote protesten plaats. Een van de marsen leidt naar het ministerie van Volksgezondheid. Ongeveer 3.000 politieagenten zijn er ingezet. Toen relschoppers straten blokkeerden met afvalcontainers, grepen de eenheden in met traangas.

Daarnaast wordt er ook een grote opkomst verwacht in Toulon, Bordeaux, Marseille, Nice, Metz, Nantes en Pau.

Gezondheidspas

President Emmanuel Macron kondigde midden juli strengere coronamaatregelen aan. Zo wordt de toepassing uitgebreid van de gezondheidspas, waarmee mensen kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn of recent een negatieve coronatest aflegden.

Die gezondheidspas is momenteel nodig voor een bezoek aan musea, bioscopen en grote evenementen. De Franse regering wil de pas vanaf 9 augustus ook verplichten voor horecabezoek en de toegang tot winkelcentra, ziekenhuizen, zorginstellingen en langeafstandstreinen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud