Advertentie

Topman Griekse privatiseringen moet opstappen

Stavridis (midden) en Dimitris Melissanidis (rechts) ©EPA

Stelios Stavridis, die verantwoordelijk is voor de privatiseringen in Griekenland, moet opstappen wegens een 'conflict of interest' bij de gedeeltelijke verkoop van de staatsloterij. Hij stapt op op vraag van de Griekse minister van Financiën.

Stavridis was pas vier maanden voorzitter van het Griekse privatiseringsagentschap. Griekenland moet onder druk van de troika casg genereren met de verkoop van staatsactiva. Maar het privateringsprogramma heeft veel vertraging opgelopen. Eerder dit jaar bijvoorbeeld werd duidelijk dat ondanks alle inspanningen geen enkele koper kwam opdagen voor het gasbedrijf Depa.

Vorige week was er wel een doorbraak in het verkoopproces van de staatslotterij Opap. Een groep Griekse en Europese investeerders toonden zich bereid 650 miljoen euro te betalen voor 33 procent van Opap.

Stavridis leek te slagen waar andere faalden, maar het is juist deze verkoop die hem nu de kop kost. De Griekse krant Proto Thema meldt namelijk dat Stavridis de dag van de ondertekening van de deal de met privéjet van Dimitris Melissanidis – één van de investeerders - van Athene naar zijn vakantiebestemming Kefalonia vloog. Melissandis maakte in Kefalonia een tussenstop om bij te tanken op weg naar Frankrijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud