Trump keurt kreet ‘stuur haar terug' af

Donald Trump op campagne in Greenville. ©REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij niet blij was dat zijn supporters woensdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in North Carolina ‘stuur haar terug’ hebben gescandeerd.

Op een verkiezingsrally van de Amerikaanse president keerde de menigte zich tegen de Democratische afgevaardigde Lihan Omar, nadat de president kritiek had gegeven op de in Somalië geboren politica.

Trump zei een dag later dat hij zich ‘daar een beetje slecht bij voelde’. ‘Laat ik zeggen dat ik er niet blij mee was. Maar nogmaals, ik heb dat niet gezegd. Zij deden dat. En ik was het daar niet mee eens’, antwoordde Trump op vragen over het spreekkoor, waarvan niet alleen de democraten schande spreken. Trump zei dat hij zijn toespraak in Greenville even had onderbroken en dan snel doorging om het hatelijke geschreeuw te stoppen.

Trump pookte niettemin zelf het vuur op, door vier vrouwelijke Congresleden - naast Omar ging het om Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib en Ayanna Pressley - herhaaldelijk aan te pakken. Ze moesten voor Trump teruggaan naar hun land van herkomst, om daar de problemen aan te pakken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n