Advertentie
Advertentie

UKIP gooit europarlementslid uit partij

UKIP-leider Nigel Farage gooide een europarlementslid uit zijn partij. ©Photo News

De Britse eurosceptische partij UKIP heeft europarlementslid Janice Atkinson uit de partij gezet. Ook haar staflid Christine Hewitt is geschrapt als lid. De aanleiding voor de maatregel zijn veel te hoge declaraties die Hewitt zou hebben ingediend.

De bal ging vorige week aan het rollen. Toen publiceerde de Britse krant The Sun een verhaal over een bijeenkomst van UKIP in een restaurant in Margate. Uit opnamen van gesprekken bleek dat Christine Hewitt, een staflid van europarlementslid Janice Atkinson, om een veel hogere rekening voor het restaurantbezoek vroeg om de declaraties te kunnen opvoeren.

Partijleider Nigel Farage was woest. Het schandaal komt immers erg ongelegen. Op 7 mei trekken de Britten naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De eurosceptische partij hoopt dan flink wat zetels te winnen. 'Het kon er voor onze partij niet slechter uitzien', zei de UKIP-leider vorige week.

Straf

In een poging de schade te beperken schorstte Farage Atkinson vorige week al. Een tweede partijlid, Stephen Howd, kreeg dezelfde straf opgelegd omdat hij iemand op zijn werk zou hebben geïntimideerd.

Maar daarmee was de kous niet af. UKIP besliste nu Atkinson en haar staflid Hewitt uit de partij te gooien. Voor Howd toonden de eurosceptici zich milder. Hij is weer in de partij opgenomen.

Atkinson is niet van plan zich zomaar bij de maatregel neer te leggen. Ze zei dat ze in beroep gaat tegen het besluit van de partij. Atkinson was ook kandidaat om in het Lagerhuis te komen na de verkiezingen op 7 mei.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud