Van Rompuy waarschuwt voor afzwakking inspanningen

Europees president Herman Van Rompuy. (foto: AFP)

Europees president Herman Van Rompuy waarschuwt voor een verzwakking van de inspanningen die nodig zijn om de eurocrisis te bedwingen. De 'sense of urgency' mag volgens hem niet verloren gaan, zegt Van Rompuy in een videoboodschap.

'Europa zit op het goede spoor, maar er blijft nog werk aan de winkel', stelt de vaste voorzitter van de Europese Raad, na de beslissing van de Europese Centrale Bank om ongelimiteerd schuldpapier aan te kopen. Die aankondiging haalde op de markten de druk enigszins van de ketel.

'Ik ben blij de eerste resultaten van onze inspanningen te zien. De economische hervormingen beginnen hun vruchten af te werpen en de Europese Unie is beter uitgerust om de financiële problemen aan te pakken.'

Maar 'ik zie een neiging om de sense of urgency te verliezen, zowel wat het beleid op korte termijn als dat op lange termijn betreft. Dat mag niet gebeuren', waarschuwt Van Rompuy.

Volgens een bron op zijn kabinet slaat die opmerking op de uitvoering van de beslissingen uit juni, en meer in het bijzonder over de bankenunie, maar ook over de beslissingen die deze herfst moeten worden genomen over economische en monetaire unie.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud