Veiling Elysée-wijn groot succes

Enkele van de topwijnen die het Elysée veilt - Foto AFP ©AFP

De veiling van een deel van de wijnkelder van het Elysée overtreft de verwachtingen. De eerste verkoopdag bij Drouot leverde al 295.663 euro op. Ruim meer dan de 250.000 euro die het Presidentieel Paleis hoopte te vergaren.

Tien procent van de 12.000 wijnflessen uit de presidentiële wijnkelder gaat onder de hamer, ook meerdere topwijnen. Twee flessen Pétrus 1990 werden toegewezen voor 5.500 en 5.800 euro. Château Pétrus is de bekendste en duurste Pomerol.

Houten kratten met het opschrift 'Présidence de la République française', met vijf flessen cognac, gingen tussen 1.600 en 1.750 euro (zonder kosten) van de hand. Ze waren eerst geschat op 300 tot 400 euro.

Amateurs krijgen vrijdag vanaf 14.00 uur een nieuwe kans, tijdens de tweede veilingdag.

President Hollande besloot tot de verkoop omdat hij de wijnkelder autofinancierend wil maken. Met de opbrengst van de veiling zullen eenvoudigere wijnen, van minder bekende regio's of plaatsen, worden gekocht.

De grootste wijnliefhebbers onder de laatste Franse presidenten waren volgens ingewijden Georges Pompidou en François Mitterrand.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud