Advertentie

Verdachte aanslag Manchester is 22-jarige Salman Abedi

©Photo News

De Britse autoriteiten hebben de verdachte van de aanslag in Manchester als de 22-jarige Salman Abedi geïdentificeerd.

Dat heeft de politie van Manchester dinsdagavond laten weten.

'Ik kan bevestigen dat de man die wordt verdacht van de gruweldaad van vorige nacht als Salman Abedi (22) geïndentificeerd is', zei politiecommissaris Ian Hopkins in een verklaring aan de pers gezegd. Hij voegde eraan toe niet meer over de verdachte te willen uitweiden, aldus Britse media. 

'Onze prioriteit is, samen met het politienetwerk dat terrorisme bestrijdt en onze veiligheidspartners, blijven uitklaren of hij (Abedi) alleen heeft gewerkt of heeft gewerkt als deel van een breder netwerk', zei Hopkins.

Verschillende Britse media melden dat Abedi geboren werd in Manchester in een gezin van Libische immigranten. Die vestigden zich eerst in Londen om later naar Manchester te verhuizen. Het gezin zou minstens tien jaar in Fallowfield, een wijk in het zuiden van de stad geleefd hebben.

Geen haat

De veronderstelde dader is zelf omgekomen bij de aanslag die aan 22 mensen het leven heeft gekost. Het politiehoofd waarschuwde tevens dat het samenleven van de gemeenschappen 'vitaal' is en dat de politie 'geen haat tegen welk deel van de gemeenschap zal tolereren'.

'Indien eender welke gemeenschap haatmisdaden zou ondergaan dan vragen wij u met aandrang dit ons te melden', zei Hopkins volgens de openbare omroep BBC en Sky. Volgens die zenders heeft de politie ook de arrestatie van een 23-jarige man en de gecontroleerde ontploffing in het zuiden van Manchester bevestigd.

Take That

Aan de Albert Square in Manchester wordt vanaf 19.00 uur een wake gehouden, meldden meerdere Britse media. De voor donderdag, vrijdag en zaterdag voorziene concerten van de popgroep Take That in de Manchester Arena zijn afgelast, net als een optreden vandaag/dinsdag in Liverpool, aldus de BBC.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud