Voor het eerst meer dan 10.000 besmettingen in Duitsland

Duits bondskanselier Angela Merkel ziet het aantal coronabesmettingen versnellen. ©EPA

In één dag zijn er in Duitsland 11.287 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, een record. Dat blijkt uit data van het Robert Koch Institut, dat de boordtabellen bijhoudt.

Het is de eerste keer dat er in Duitsland meer dan 10.000 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd werden geregistreerd. Het vorige record dateert van zaterdag, toen er 7.830 nieuwe besmettingen werden gemeld.
Het Robert Koch Institut, het Duitse kenniscentrum van de gezondheid dat de coronatabellen up to date houdt, zal donderdag een persconferentie houden over de stijgende cijfers. 'Momenteel kunnen we een versnelde verspreiding waarnemen in de Duitse bevolking', aldus het RKI. 'We doen dan ook met aandrang een beroep op de bevolking om de veiligheidsmaatregelen te respecteren.'

Strengere maatregelen als trend zich doorzet
Hoewel het aantal besmettingen in Duitsland vooralsnog relatief laag was, is er sprake van een snelle stijging sinds het kouder is geworden. De Duitse autoriteiten hebben gewaarschuwd dat er strengere maatregelen nodig zijn als de trend doorzet. In totaal werden er officieel al 392.049 besmettingen vastgesteld in Duitsland. Van hen overleden er tot dusver 9.905. In het afgelopen etmaal zijn er 30 Duitse sterfgevallen geregistreerd als gevolg van Covid-19.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud