Voorzitter Bayern München stapt op

Uli Hoeneß stapt op als voorzitter van Bayern München (Foto: AFP). ©AFP

Uli Hoeneß is niet langer voorzitter van de Duitse voetbalclub Bayern München. Dat maakte de 62-jarige ex-voetballer vrijdagmorgen zelf bekend. Hoeneß stapt op nadat hij donderdag veroordeeld is wegens belastingontduiking. Hij gaat niet in beroep tegen zijn celstraf.

Kan Uli Hoeneß nog aanblijven als voorzitter van Bayern München? Die vraag was donderdagnamiddag gerezen nadat de 62-jarige worstenfabrikant door een rechter in München tot 3,5 jaar cel veroordeeld was.

De ex-voetballer liep de veroordeling op nadat hij jaren miljoenen euro's op een Zwitserse bankrekening verborgen had voor de Duitse fiscus. In totaal ontdook Hoeneß voor 28,5 miljoen euro belastingen.

Na de uitspraak van donderdag had Bayern München zich in stilte gehuld over de toekomst van Hoeneß bij de club. 'We willen eerst met de raad van bestuur en de sponsors overleggen', klonk het.

Voorzitter

Maar de voormalige vertrouweling van de Duitse bondskanselier Angela Merkel houdt de eer aan zichzelf. Via de website van de 'Rekordmeister' liet Hoeneß vrijdagmorgen weten op te stappen als voorzitter van de club.

Hij voegde er ook aan toe niet in beroep te gaan tegen zijn veroordeling. Donderdagnamiddag had zijn advocaat nochtans gezegd de celstraf wel te zullen aanvechten. 

'Na overleg met mijn familie heb ik besloten het vonnis van de rechtbank in München te aanvaarden. Ik heb mijn advocaten dan ook gevraagd niet in beroep te gaan tegen de celstraf', luidt het.

Vergissing

Hoeneß omschrijft de fiscale fraude die hij pleegde als 'de vergissing van mijn leven'. 'Ik zal de gevolgen dragen van die fout', voegt het icoon van het Duitse voetbal eraan toe.

'Daarom leg ik met onmiddellijke ingang ook mijn functie als voorzitter van FC Bayern München en van de raad van bestuur van FC Bayern München AG neer.' Met die demarche wil hij naar eigen zeggen voorkomen dat de club schade oploopt.

Levenswerk

De banden met Bayern zullen volgens hem altijd blijven bestaan. 'Deze club is mijn levenswerk en zal dat altijd blijven.' Hij bedankte ook zijn vrienden en de Bayern-fans voor hun steun.

Na Hoeneß' veroordeling donderdagnamiddag hadden zich voor de rechtbank in München nog duizenden supporters verzameld om hun ongenoegen te uiten over het vonnis.

Adidas

Na de beslissing van Hoeneß om op te stappen als voorzitter ging de Duitse voetbalclub meteen op zoek naar een opvolger. De keuze viel op Herbert Hainer, de topman van adidas.

De sportartikelenreus heeft een belang van 8,3 procent in Bayern en is al meer dan 50 jaar kledingleverancier van de Beierse club.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud