Advertentie

Vulkaanuitbarsting op Canarisch eiland La Palma

©REUTERS

Op het Canarische eiland La Palma is een vulkaan in het gebied Cumbre Vieja aan het uitbarsten. Dat hebben de lokale autoriteiten gezegd.

Er was de voorbije dagen al hevige seismische activiteit opgemerkt. Nu zegt de lokale overheid dat een uitbarsting is begonnen in het gebied Cabeza de Vaca, bij de gemeente El Paso. Volgens de Spaanse krant El Pais was er een zware ontploffing. Er is een grote aswolk te zien. 

De autoriteiten hadden mensen in de buurt van het vulkaangebied al opgeroepen een koffer klaar te maken voor het geval er zou worden overgegaan tot evacuatie.  Uit voorzorg is begonnen met de evacuatie van minder mobiele mensen in de buurt van de vulkaan.

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft een geplande reis naar New York uitgesteld. Hij gaat naar La Palma om de situatie daar ter plekke op te volgen. 

De laatste uitbarsting op La Palma was in oktober 1971, toen de vulkaan Teneguia drie weken lava spuwde. Anders dan Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en Tenerife is La Palma geen populaire toeristische bestemming van de Canarische eilanden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud