Wilders annuleert bezoek aan Vlaams Belang

PVV-leider Geert Wilders. ©ANP

Geert Wilders, de voorzitter van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV), heeft zijn bezoek aan een Vlaams Belang-meeting zondag in Antwerpen geannuleerd. 'Door de omstandigheden in Nederland en het toegenomen veiligheidsrisico heeft Wilders beslist de trip naar Antwerpen niet te maken', legt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter uit.

Vlaams Belang had zondag in Antwerpen een meeting met Wilders gepland. Maar de PVV-kopman komt dus niet. 'Het veiligheidsrisico is gewoon te groot', legt Dewinter uit.

De veiligheidsmaatregelen voor de geplande bijeenkomst waren nochtans niet van de poes. 'Er waren metaaldetectoren voorzien, veertien lijfwachten, drie gepantserde wagens, enzovoort. Dit heb ik in heel mijn politieke carrière nooit meegemaakt', aldus Dewinter.

De Vlaams Belang-politicus spreekt van 'een nederlaag voor de democratie'. 'Het is toch ver gekomen dat iemand niet meer vrij kan spreken. Dat de intimidatie het wint van de vrije mening. Dit is een zwarte dag voor de vrijheid en de democratie.'. De rest van de geplande Vlaams Belang-meeting vindt volgens Dewinter wel plaats.

Leegloop

Na de omstreden verklaringen van Wilders over Marokkanen laaide in Nederland een storm van protest en verontwaardiging op. Ook binnen zijn eigen partij PVV is er ongenoegen en dreigt een leegloop.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud