Aanpassing CO2-wetgeving is druppel die emmer deed overlopen

Al jarenlang beweren wagenparkbeheerders in elk onderzoek dat milieubewustzijn hoog op hun prioriteitenlijst staat. In de praktijk kwam daar bij de opstelling van een bedrijfswagenpolitiek echter maar hoogst zelden ook wat van terecht. Tot begin dit jaar de wetgeving werd aangepast. Bijna vier op de tien wagenparkbeheerders blijken ondertussen hun beleid aangepast te hebben. Niet alleen aan de nieuwe wetgeving, maar vooral ook aan de gewijzigde tijdgeest.

‘Je kunt nu heel duidelijk zien dat bedrijven hun leasewagenpolitiek omgooien’, zegt Lorenzo Andolfi terwijl hij op het Antwerpse hoofdkwartier van SD Worx door het rapport bladert. Andolfi is onderzoeker bij het Kenniscentrum van HR-dienstverlener SD Worx en rondde de voorbije maanden een onderzoek af naar de invloed die de CO2-uitstoot en de fiscale gevolgen daarvan hebben op de leasewagenpolitiek van het Belgische bedrijfsleven.

En na jaren immobilisme lijkt er ineens sprake van een kentering onder de Belgische bedrijfswagenparkbeheerders. Andolfi deed in juni onderzoek bij 236 organisaties, waarvan het overgrote deel zich in Vlaanderen en Brussel bevindt. Zijn bevindingen zijn des te opmerkelijker omdat wagenparkbeheerders voorheen bepaald niet uitblonken in het vergroenen van de leasewagencollectie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud