N-VA stelt Brusselse lijsttrekkers voor

Theo Francken stelde dinsdagochtend elf Brusselse lijsttrekkers voor, onder andere Karl Vanlouwe (uiterst links) en Laurent Mutambayi (met rode das). ©Frederic Sierakowski / Isopix

De N-VA heeft dinsdagochtend haar kieslijsten in elf Brusselse gemeenten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. De partij wil in haar campagne focussen op veiligheid, integratie en welvaart.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken kondigde op een persconferentie in de bibliotheek Muntpunt elf lijsttrekkers aan. In Brussel-stad komt Johan Van den Driessche op. Momenteel is hij fractieleider voor de N-VA in het Brusselse Parlement en ook het enige N-VA-lid in de Brusselse gemeenteraad. Andere bekende gezichten zijn Vlaams Parlementslid Karl Vanlouwe, die de lijst trekt in Ganshoren, en N-VA-ondervoorzitter Cieltje Van Achter, die opkomt in Schaarbeek.

Verder zet de partij ook in op jong talent, met onder andere Thomas Villa, secretaris van Jong N-VA, in Sint-Agatha-Berchem.

Opvallend is ook de kandidatuur van Laurent Mutambayi. Mutambayi, adviseur van Francken, is lijsttrekker in Sint-Jans-Molenbeek. 'Op zich is het geen verrassing, want ik ben al jaren actief in Molenbeek en ik ben al jaren lid van de partij.' Mutambayi wil inzetten op veiligheid en identiteit en kan met zijn Congolese achtergrond mogelijk de Molenbeekse kiezers aanspreken. Naar aanleiding van de Europese verkiezingen in 2014 brak hij nog een lans voor de N-VA in Brussel.

Kopstukken

N-VA wil inzetten op haar vertrouwde thema's: veiligheid, integratie en welvaart. De Vlaams-nationalisten willen op die manier proberen om ook de Franstalige rechtse kiezers voor zich te winnen en zo in Brussel door te breken. Om die reden zijn de nationale kopstukken Theo Francken en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon betrokken bij de campagne.

De partij heeft de ambitie in alle negentien Brusselse gemeenten een lijst te lanceren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud