Sofina ziet nettowinst vijfde dalen

De hoofdzetel van Sofina in Brussel. ©mfn online editor import

Sofina, de spilholding rond de familie Boël, heeft in de eerste zes maanden van het jaar een nettowinst behaald van 139,5 miljoen euro of 4,02 euro per aandeel. Dat is een vijfde minder dan de 177,8 miljoen euro of 5,03 euro per aandeel een jaar eerder.

(tijd) - De intrinsieke waarde van de holding zakte van 92,15 per aandeel eind december naar 88,70 euro per aandeel eind juni.

Sofina stapte in het kapitaal van de Franse beursgenoteerde specialist in in vitro diagnostiek bioMérieux. Na 30 juni verhoogde de holding nog haar participatie in bioMérieux, tot 0,6 procent van het kapitaal. Sofina investeerde ook 32,5 miljoen in de kapitaalverhoging van voedingsgroep Danone.

Omgekeerd verkocht Sofina de laatste aandelen van de Zwitserse luxeholding Richemont, de tabaksgroep BAT en fondsbeheerder Reinet.

De winstdaling is vooral het gevolg van de geringere meerwaarden. De dividendinkomsten bleven relatief stabiel op 59,8 miljoen euro, van 60,5 miljoen in de eerste helft van 2008.

Traditioneel laat de holding niet in haar kaarten kijken. 'De resultaten van het voorbije halfjaar zijn niet representatief voor de rest van het boekjaar. Gezien de onzekerheden op de financiele en beursmarkten is het momenteel niet mogelijk een raming te geven van de resultaten voor de rest van het boekjaar', klinkt het in stilaan klassieke Sofina-bewoordingen.

KVS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud