Advertentie

Handelsoorlog: Trump wil totale Chinese import extra belasten

©Photo News

De Amerikaanse president is klaar om tarieven te heffen op alle goederen die de VS uit China importeren, goed voor een totaalbedrag van 505 miljard dollar.

Dat zei Trump vrijdag in een interview met de zakenzender CNBC.

'Ik ben klaar om tot 500 te gaan', zei Trump, verwijzend naar het bedrag van 505 miljard dollar waarvoor de VS jaarlijks aan Chinese goederen importeren. 

Dat zou het handelsconflict tussen de twee grootste economieƫn ter wereld volledig op de spits drijven. Voorlopig heffen de VS al extra belastingen op 34 miljard dollar aan goederen uit China. Dat wordt uitgebreid met 16 miljard dollar en later deze zomer nog eens met 200 miljard dollar. Dat is samen goed voor de helft van alle import.

Omgekeerd exporteert Amerika voor 129,9 miljard dollar per jaar naar China. Peking repliceerde al door tarieven aan te kondigen op 50 miljard dollar daarvan. Maar China kan de manoeuvres van Trump dus niet rechtstreeks pareren met gelijkwaardige sancties. 

'Ik doe dit niet voor de politiek. Ik doe dit om te doen wat juist is voor ons land', zei Trump. 'We worden al heel lang benadeeld door China. Ik wil niet dat ze bang zijn. Ik wil dat ze het goed doen. Ik apprecieer president Xi heel hard, maar wat ze deden was heel oneerlijk.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud