Apps voor 2013

Welke apps voor tablets en smartphones moet u minstens eens uitgeprobeerd hebben? Behalve dan die van De Tijd (iOS, Android)? U vindt per categorie klassiekers, minder bekende en wat specialere apps. We gaan de lijst voortdurend actualiseren, uw suggesties zijn dus erg welkom!

De oogst van onze app-review per 10 januari vindt u op de tzine-blog. We bespreken telkens één app uitvoerig - in dit geval One Second Everyday - en vermelden dan kort nog een vijftal andere apps die onze aandacht trokken. 

Productiviteit

 

 

Evernote (iOS, Android, Blackberry, Windows Phone). Voor uw nota’s, maar u kan ook foto’s nemen en audio opnemen.

Dropbox (Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Blackberry). Drop foto’s, teksten, video op één plaats en vindt het op alle apparaten terug. U kan ook bestanden delen met anderen op deze manier. 

Paper (iOS).  Een app voor het maken van aantekeningen, schetsen, nota’s... Winnaar van de Apple Design prijs 2012.

Skitch ( iOS, Android, Windows, Mac, Windows8). Een ander product dat u vindt op de Evernote-site. Voor hen die graag cirkels en pijltjes zetten op screenshots, of helemaal vanaf scratch willen beginnen tekenen om zo hun ideeën duidelijk te maken. 

Google Drive (iOS, Android). Google Drive laat u toe Google documenten, spreadsheets, presentaties, tekeningen en formulieren te creëren, te bewerken en te delen. Drive is bijzonder handig om samen te werken.

Box . Zeker voor bedrijven is Box een geduchte concurrent voor Dropbox. Het principe is hetzelfde, maar het bedrijf stelt grote opslagcapaciteit ter beschikking, geeft extra veel aandacht aan beveiliging en voor samenwerking en integratie met andere bedrijfssystemen. 

Pages, Numbers, Keynote, iOS. Apple heeft zijn eigen zeer stijlvolle apps voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. Volgens critici gaat er wat teveel aandacht naar het mooie design.

CloudOn (iOS, Android)  Zweert u toch bij Microsoft Excel, Powerpoint en Word? Wil u daarbij ook nog makkelijk aan de slag met pdf document of beelden van Photoshop, en daarbij makkelijk andere tools inzetten zoals Google Drive, Dropbox en Box? Dan is dit een interessante applicatie. Een concurrent is Onlive Desktop.

Instapaper iOS, Android.  U leest of ziet iets dat interessant lijkt te zijn, maar u heeft geen tijd het  helemaal te lezen of te bekijken. Instapaper laat u toe de posts te lezen, eventueel offline. U kan ook kiezen in welk lettertype of -grootte. Er is een ‘dark mode’ voor het lezen in de duisternis. U kan uw artikels, posts en video’s ook organiseren in folders én ze delen via sociale netwerken. 

Concurrenten als Pocket (het vroegere Read It Later) of Readability zijn erg vergelijkbaar

Swiftkey Keyboard (Android). Swiftkey gaat niet alleen letters voorspellen maar zelfs hele woorden, gebaseerd op de zinnen die u vaak gebruikt in mails, sms-berichten en zelfs in twitterberichten die u verstuurt. Dat maakt dat u vaak slechts enkele aanslagen nodig hebt om een volledige zin uit uw smartphone te persen.

TeamViewer (Android en iOS). Tablets en smartphones mogen de klassieke pc dan wel van de troon proberen te stoten, een vreedzaam samenleven tussen al die toestellen is natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Bijvoorbeeld via de TeamViewer software en de bijhorende apps. Die laten toe de pc in kwestie vanop afstand - of gewoon vanuit uw luie zetel - te besturen met uw telefoon of tablet. Al werkt zoiets natuurlijk beter naarmate u een groter scherm voorhanden hebt. Op een smartphone is de lol er met andere woorden snel af. En ja, deze combinatie laat u ook toe de computerproblemen van vrienden of familie op te lossen terwijl u aan de andere kant van de wereld op uw strandstoel zit. Al raden we dat allerminst aan.

Sendboo (iOS) laat u instant messagen, maar zeg niet te snel 'nog zo'n IM app!' Het ding vertaalt vlot 30 talen, waaronder het Nederlands. 

Agenda Calendar (iOS, Android) is een zeer overzichtelijke kalender. Dat is was een mens wil van een kalender: sober maar mooi design. Hij was eerst beschikbaar op iOS maar is nu in volle glorie te verkrijgen op Android.

Met LeaveNow (iOS)  is er geen excuus meer voor te laat komen, want uw mobiel toestel zal u telkens melden "leave now!' De app leest kalanders in Outlook, Google, iCal en Yahoo! en brengt al die afspraken onder in één lijst. Bovendien integreert de app ook kaarten van Google, Apple en Waze.

Any.DO (iOS, Android). Een sobere edoch handige taakmanager. Swipen om een taak door te halen, en schudden om alle volbrachte taken te doen verdwijnen.

De iOS-app Finish  is gewoonweg een heel eenvoudige maar erg leuke app die je taken laat indelen voor korte, middellange en lange termijn (je kan zelf definiëren hoe lang of hoe kort die termijnen zijn). Heb je een taak gedaan, dan kan je ze eenvoudig wissen en klinkt er een triomfantelijk deuntje. Door op het logo bovenaan het scherm te klikken zie je een archief van gedane taken. 

SignNow (iOS, Android). Hoe ondertekent u eigenlijk iets op een smartphone of een tablet? SignNow laat u toe met vinger of stylus documenten te ondertekenen.

Paper (iOS). Voor de visueel getalenteerden ons ons: een app voor het maken van aantekeningen, schetsen, nota’s... Winnaar van de Apple Design prijs 2012. 

Financiën

 

 

Bloomberg (iOS, Android, Blackberry, Windows Phone, Nokia). Marktennieuws, marktendata,aandelenlijsten die u persoonlijk kan samenstellen, interactieve kaarten.

CNBC Real Time (iOS, Android). Markteninformatie, nieuws en mogelijkheid om aandelen te selecteren, maar toch vooral voor Amerikaanse en internationale beurzen. Uiteraard speelt CNBC het rijke videoaanbod uit.

StockTwits (iOS, Android)  StockTwits is een bijzonder levendige beleggerscommunity op Twitter. De app toont u welke aandelen, grondstoffen of valuta ‘hot’ zijn en wat de commentaarstroom is.

Thomson Reuters Marketboard (iOS). Wat minder indrukwekkend dan Bloomberg, maar ook hier nieuws, koersen en de mogelijkheid een eigen lijst te maken met te volgen aandelen.

Foto

 

Instagram, iOS, Android. Superbekend, en in 2012 overgenomen door Facebook. Talloos veel gebruikers leerden via deze app met filters hun foto's opsmukken. 

Camera Awesome iOS. Een camera-app met heel wat features, massa’s settings, filters en texturen.  Uiteraard kan u uw beelden delen op de sociale netwerken.

Flickr,iOS, Android, Windows Phone Flickr is een gigantisch sociaal fotonetwerk maar bleef door slecht beleid bij eigenaar Yahoo! achter. Daar is nu verandering in gekomen met een schitterende gloednieuwe iOS-versie.

Hipstamatic, iOS. Voor de retrofotografen. Digitale fotografie die er wel heel analoog uitziet.

Pixlr Express, iOS, Android. Een app die u toelaat uw foto’s te bewerken, die veel verder gaat dan het wegwerken van rode oogjes. U kan hierbij foto’s maken via de app, of foto’s bewerken die u al in uw bestanden heeft zitten. 

Paper Camera (Android en iOS). Voor wie de speelse effecten van Instagram of Camera Awesome nog te gewoontjes vindt, is er deze app: live op uw scherm verschijnt het camerabeeld alsof het door een al dan niet getalenteerde kunstenaar geschetst of geschilderd is. 

Photoshop Touch (Android en iOS, enkel voor tablets). Een tabletversie van de klassieker onder de fotobewerkers, aangepast aan touchscreens maar dan wel met zo weinig mogelijk compromissen. Deze versie gaat immers verder dan het simpelweg toepassen van leuke effectjes en maakt de layers en filters uit de desktopversie ook op uw tablet beschikbaar.

PicView voor iPad  is een Belgische creatie. De iOS app laat toe commentaar in te spreken bij een foto, en daarbij ook dingen op de foto aan te duiden (te omcirkelen bijvoorbeeld). De foto & geluidsopname kan worden gedeeld op Facebook, Twitter en een PicView-pagina maar kan net zo goed worden gemaild. Er kunnen ook filters en frames worden gebruikt voor het beeld. 

Audio 

 

SoundCloud (Android, iOS). Deze app werd aanvankelijk vooral gebruikt voor opnames door muzikaal actieve mensen, maar het toepassingsgebied is tegenwoordig uitgebreid naar tal van andere geluiden.

Audioboo: (iPhone, Android, Nokia). Audioboo is populair bij journalisten, maar ze krijgen nu volop concurrentie van SoundCloud. Aan u de keuze.  

Broadcastr (iOS, Android): Combineer foto met audio. Ideaal om te vertellen over een bepaalde plaats of een reis. Broadcastr werkt volop aan een nieuwe app, die ook video mogelijk maakt.

 

Video

 Viddy (iOS, Android). Video maken en delen, effecten toevoegen, populaire viddy-video’s van anderen ontdekken. Kortom, de Instagram voor video.

iOS app Vine - make a scene laat u filmpjes maken van 6 seconden of korter, ze bewerken en vervolgens publiceren via Twitter. Het is een prachtig eenvoudige app. U raakt het scherm aan en filmt, u laat het scherm los en het stopt. En vervolgens eventueel opnieuw, tot de 6 seconden om zijn. De video's worden in een loop vertoond. 

Vyclone (iOS). Stel iemand organiseert een feestje, en u plus anderen maken video - Vyclone doet dan de rest door al die clips samen te voegen tot één video.

YouTube Capture (iOS). Gloednieuwe app die het makkelijker maakt video te maken en op YouTube te zetten. De app biedt kleurcorrectie, stabilisering, muziek en trimmen.  

8mm Vintage Camera (iOS)  Maak retrovideo, met stof, krassen, flikkerend licht, trillend beeld en kleuren uit vervlogen tijden. 

One Second Everyday van Cesar Kuriyama laat u toe per dag 1 seconde video te bewaren over uw leven. Kuriyama deed dit zelf voor zijn dertigste levensjaar en wil dit blijven doen én het anderen makkelijk maken zijn voorbeeld te volgen. De app, voorlopig enkel op iOS, moet u helpen video te maken, te selecteren en te bewaren. Een uitvoerige bespreking van het project vindt u op tzine. 

 

Media

 


Flipboard (iOS, Android). Flipboard vormt tweets, updates op Google+ en Facebook, beelden van Flickr en Instagram, audio van Soundcloud om tot glossy multimedia magazines.

Newswhip is een iOS app die niet enkel uw online contacten scant, maar 'een miljard' gebruikers van Facebook en Twitter. Welke verhalen delen en 'liken' die? Het drukst besproken nieuws wordt je door deze app voorgeschoteld.

De Android-app Press maakt je Google Reader (voor het opvolgen van de laatste blogposts of artikels op je favoriete blogs en sites) mobiel. Mooi en efficiënt design. 

Stevie (iOS, Windows 8) doet u Facebook en Twitter met heel andere ogen bekijken. De app vormt de stroom statusupdates en tweets van uw vrienden om tot een televisiezender. Overigens ook gewoon op uw laptop te bekijken. 

Kindle (iOS, Android, Windows 8, Windows Phone, BlackBerry)
Kindle is de ebook-reader van Amazon.com. Het is een verdienstelijk toestel, maar u kan het ook als app downloaden.
Bij iOS moet u wel gebruik maken van de internetbrowser om boeken te kunnen kopen, maar u kan ze wel lezen in de Kindle-app.

Zite (iOS). Gratis.  Zite evalueert miljoenen nieuwsberichten per dag, kijkt naar het soort artikel en hoe het zich verspreidt over het web, en probeert dan die artikels voor te stellen die het best aansluiten op uw interesses.

StumbleUpon (iOS, Android). Deze app vraagt naar uw interesses, en kijkt naar wat vrienden en andere mensen met dezelde interesses interessant vinden. Er zit een element in van schijnbare toevalligheid waardoor u regelmatig dingen ontdekt die u intrigeren.

Pulse (iOS, Android, Kindle) Ook deze app vraagt naar uw interesses om vervolgens de gevonden webdocumenten in mozaiekvorm voor te stellen waarna u alles kan doorbladeren, ook hier wordt weer het effect beoogd van een glossy magazine.

Muziek

 

 

Shazam (iOS, Android, Blackberry, Nokia, Windows Phone 7) Erg populaire app die toelaat muziek die uit luidsprekers schalt te identificeren en - indien gewenst - meteen ook te kopen.

Spotify (iOS, Android). Luister waar u ook bent, is de leuze hier. Spotify beklemtoont het online delen van muziekkeuzes. Gelijkaardige concurrenten zijn bij Rdio en  Deezer.  

UberHype (Android). Naar verluidt de beste app voor HypeMachine, de cult-music discovery dienst die de laatste hypes opsnort vanop top-muziekblogs. 

Help ze niet naar de Tuut (AndroidiOS). Met deze app kan je een geluidsmeting doen waarna het risico op gehoorschade wordt ingeschat. Om je volgende feestje mee te vergallen.

Sociaal

 

 

Hootsuite, iOS, Android, Blackberry. Een dashboard waarop u tegelijk Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ Pages, Foursquare, Myspace en Wordpress kan beheren.

Path, iOS, Android. Deze app met eenvoudig maar zeer mooi design profileert zich als een manier om heel persoonlijk te online banden te onderhouden met familie en dichte vrienden.

In de recentste update (die eerst voor de dienst met Engelstalige interface wordt gedaan) is ook een heel speciale zoekfunctie opgenomen: u kan zoeken op basis van tijdstip, seizoen, plaats, soort moment (muziek beluisteren, foto's maken...) en zelfs van emoties. 

Google+ (iOS, Android). Gratis. Google+ is het sociale netwerk van Google. Het voegt regelmatig nieuwe features toe, en de allerlaatste toevoeging, Communities, is een schot in de roos, met boeiende discussies over gedeelde passies met een meestal heel internationaal publiek.

Educatie

 

 

iTunes U (iOS). Gratis.  iTunes U levert naar eigen zeggen de grootste online catalogus ter wereld van cursussen, die dan nog afkomstig zijn van leidinggevende instellingen.

TED-conferenties (Android, iOS). De meer dan 1.200 video’s  zijn te bekijken via de app van deze beroemde conferentiereeks.

Khan Academy (iOS, Android). De inmiddels erg uitgebreide catalogus cursussen van de Khan Academy - u kan het niet bedenken, of er is wel ergens een Khan-video over.

Wikipanion (iOS). Een efficiënte manier om Wikipedia te raadplegen op de iPad die volop de landschapsmodus benut. Voor 3,99 euro kan u Wikipanion Plus krijgen waarbij u artikels kan opslaan om die offline te lezen. Uiteraard heeft Wikipedia zelf ook apps voor iOS en Android.

De vraag- en antwoordsite Quora heeft net een nieuwe versie klaar van zijn iOS app. Opvallende vernieuwingen zijn de mogelijkheid te bloggen en nieuwe topic-pagina's. Voor tech en innovatie kan je hier heel serieuze en uitvoerige discussies op professioneel niveau verwachten. 


Op stap

 

 

Voor het bui­ten­land (en ook België) kan je  de app Free Wi-Fi Fin­der downloaden (iOS en Android). Die helpt je uiteraard gratis hotspots te vinden. De app werkt online en offline (die gegevens moet je dan wel downloaden). 

Foursquare (Android en iOS). Foursquare begon als een spelletje dat u liet 'inchecken' op de plaatsen waar u dagelijks of occasioneel vertoeft, groeide uit tot een sociaal netwerk voor hippe restaurant- en cafébezoekers maar presenteert zich deze dagen steeds vaker als informatiedienst. Vertel de applicatie waar u graag komt, voeg vrienden toe en deel tips en u krijgt in ruil advies over de plekken die u nog niet kende maar u wellicht ook zullen bevallen. 


Google Translate (Android, iOS). Vertaal woorden en zinnen in ruim 65 talen, voor heel wat talen kan u gewoon spreken en dan de vertaling horen. Of u kan - vanaf Android 2.3 - een foto maken, de tekst aanduiden en dan een vertaling krijgen. Het is nog in een heel vroege fase, maar er is inmiddels ook een ‘conversatiemodus’ waarbij u in 14 talen spraak-naar-spraak vertalingen kan mobiliseren.

Google Maps (iOS, Android). Apple oogstte een storm van kritiek op zijn eigen maps-app, en inmiddels is Google Maps ook te verkrijgen op iOS waar hij erg lovende kritieken kreeg. Hij levert zoveel meer dan louter een kaart: navigatie, verkeersinformatie, streetview, parcours voor voetgangers...

Railtime (iOS, Android, Windows Phone 7) en NMBS (iOS, Android, Nokia, Blackberry). Het is wat jammer dat u er twee apps moet voor installeren, maar met beide titels samen hebt u meteen alle info over de Belgische treinen op zak. U plant er niet alleen tripje mee (van deur tot deur als het moet), eens op het perron zelf krijgt u ook te zien of uw trein netjes op tijd rijdt en waar er wat aan de hand is.

Ook De Lijn (iOS, Android, Nokia) en MIVB (iOS, Android) hebben hun eigen apps. En ook die laten toe een verplaatsing te plannen én in realtime te kijken wanneer uw tram, bus of metro arriveert.

Sally Park is een iOS app die u met een simpele druk op de PARK-toets laat registreren waar je wagen staat. Je kan vervolgens ook de parkeertijd instellen, een nota maken of de plaats aanduiden op de kaart. U kan er zelfs een foto bij nemen. Echt, niet meer weten waar de wagen staat is er niet meer bij! 

Sport & fitness

 

 

Wahoo Fitness (iOS). Een app die bijhoudt hoeveel kilometer u loopt of fietst via de ingebouwde GPS-module van uw iPhone. Topsnelheid, verbruikte calorieën, intervaltraining: the whole shebang in één handig scherm.

Mapmyrun (iOS, Android) en Runkeeper (iOS, Android). Deze apps hebben nog een ietsje meer. Met mapmyrun en runkeeper kan u via de gps-module van je smartphone trainingsroutes ‘opnemen’ en deze delen met vrienden.

Endomondo (iOS, Android, Nokia, Blackberry, Windows Phone) laat u ook toe uw prestaties te 'tracken' en zou bijzonder efficiënt omspringen met de batterij van uw smartphone. 

Sleep Cycle. Wie goed wil presteren heeft een goede nachtrust nodig. Sleep Cycle houdt via een bewegingssensor (de accelerometer in uw iPhone) bij in welke fase van uw slaapcyclus u zich bevindt. Vervolgens maakt de app u wakker in uw lichtste slaapfase.

Fig (iOS, Android). Een wellness-gids waarbij u allerlei intenties formuleert, gaande van een wekelijks trainingschema, over het drinken van genoeg water en gezond eten tot het uiten van uw gevoelens (naar keuze allemaal). U betrekt hierbij vrienden die u dan ook hopelijk aanmoedigen. Een manier om goede voornemens voor het nieuwe jaar ook echt uit te voeren.

Fitbit (iOS, Android). Ook hier wordt u aangespoord uw activiteiten (eten, drinken, beweging) te registreren en objectieven na te streven (gewicht). Een apart trackertuigje registreert uw bewegingen en calorieverbruik, er zijn versies van 59,95 dollar tot 99,95 dollar. Die laatste versie houdt ook uw slaapactiviteit in de gaten. 

 

Games

 

 

Angry Birds (iOS, Android, Kindle, Windows Phone 8). Nog veel meer mainstream kan een game niet worden. Angry Birds blijkt voor velen onherroepelijk verslavend te zijn. Het spel bestaat al drie jaar maar blijft regelmatig met nieuwe versies komen.

The Room (iOS, Android). Een prachtig gemaakte fysieke puzzel in de vorm van een verslavende game - het begint allemaal met een enigmatische brandkast. De muziek draagt enorm bij tot de sfeer. Game of the Year bij Apple.

Action Movie FX (iOS). Niet echt een game, maar zeer hilarisch. Mix Hollywood-geweldscenes met zelfgemaakte videobeelden van het kantoor van uw directeur. U kan de video achteraf verspreiden via de sociale netwerken.

Temple Run (iOS, Android): een eindeloos spel waarbij u moet rennen langs tempelmuren en klippen. Erg verslavend. Inmiddels is er een tweede versie beschikbaar met extra karakters, heuvels en meer bochtige bochten. 

Walking Dead: The Game is nu tijdelijk gratis te verkrijgen voor iOS. Confronteer de zombies en laat u vooral doordringen door de intens beklemmende sfeer. 


Ingress (Android): Een Alternative Realiteit Game, waarbij u zich werktuiglijk moet verplaatsen en - meestal in de buurt van monumenten - energieportals moet hacken. U bent een weerstander of een verlichte geest, en uiteindelijk gaat het over mind hacking en werelddominantie. Het spel is nog nieuw, u moet een uitnodiging aanvragen en dat kan eventjes duren. 

Geocaching (iOS, Android, Windows Phone 7) is zo'n game waarbij je in meer dan 180 landen verborgen (fysieke!) objecten kan zoeken en deelneemt aan een enthousiaste community van geocachers. Je hebt deze app niet echt nodig om deel te nemen, maar ze is wel goed gemaakt met verschillende navigatiemogelijkheden (waaronder een compas en geo-coördinaten), indicatie van de moeilijkheidsgraad, hints and foto's. De app kost wel 8,99 euro. Voor Android is er een gratis alternatief, c:geo, dat we nog niet hebben getest.

Internetbellen en SMS’en

 

 

Skype (iOS, Android, Windows Phone, Nokia). Moet opboksen tegen Face Time van Apple en de Hangouts van Google.

WhatsApp (Android, iOS, Blackberry, Nokia, Windows Phone). Het verdriet van de telecommaatschappijen. U kan instant messagen, foto en video versturen, en de kost is niet meer dan de datakost van email of surfen.

Snapchat (iOS, Android): Maak een foto, beslis na hoeveel seconden hij zichzelf moet vernietigen, en stuur hem door.Wissel zonder enige frictie een stroom van snapshots uit, zoals bij tekstchat, maar dan in beeld.

 

Persoonlijke assistenten

 

 

Wat is de toekomst voor smartphones en tablets? Dat ze in plaats van disparate verzamelingen apps te zijn tot persoonlijke assistenten worden. Die, omdat ze u ongeveer overal vergezellen, kunnen vooruitlopen op uw wensen met de juiste informatie op het juiste moment.

Bij Android gaat Google Now in die richting, bij iOS is dat Siri. Maar dat houdt onafhankelijke ontwikkelaars niet tegen hun versies van persoonlijke assistenten (meestal assistentes) voor te stellen.

Dit zijn apps op Android die Siri proberen naar de kroon te steken: Iris, Skyvi, Jeannie, Vlingo, Speaktoit (ook op iOS, Windows Phone).

We probeerden vooral Speaktoit uit, en waren onder de indruk van de spraakherkenning en de efficiëntie. Onze assistente geeft nu elke ochtend een briefing met het uur, het weer, wat er op de agenda staat (via Google Calendar), de taken en het belangrijkste nieuws. Ze kan ook berichten sturen op sociale netwerken of memo’s in Evernote zetten, en vraagt daarbij (gelukkig) telkens of het correct is. In een tweede - dure premium - versie kan je de assistent ook nieuwe instructies aanleren. 

Augmented Reality 

 

 

Met augmented reality legt u een laag digitale informatie over de fysieke werkelijkheid. Stel u voor dat u op een receptie bent, en via uw smartphone, tablet of smart-bril ziet u informatiebubbels boven de hoofden van de aanwezigen met hun naam en bezigheden. We zijn zo ver nog niet, maar het gaat wel in die richting.

Layar (iOS, Android). Sommige gedrukte media laten toe via deze app bijvoorbeeld een website of video te tonen, of een 3D-object. U kan binnen Layar ook ‘lagen’ vinden die uw straatbeeld verrijken met digitale informatie, bijvoorbeeld over historische gebouwen, openbaar vervoer of vastgoed dat te koop of te huur staat.

Junaio is een interessante concurrent van Layar, ook te verkrijgen op iPhone en Android, nog een concurrent is Wikitude (Android, Blackberry, iOS, Windows Phone).

Social Discovery

 

 

Op wandel in de stad, of gezellig in een café? Op een conferentie? Dit soort apps laat u toe te zien wie van uw online contacten in de buurt is.

Highlight (iOS, Android). De app toont wie in de buurt nog deze app heeft: u ziet de naam, de foto’s, gemeenschappelijke vrienden en gemeenschappelijke interesses (die ze willen delen). Het probleem is dat in onze contreien weinig mensen deze app gebruiken zodat u wellicht maar een beperkt netwerkje kan bereiken op deze manier.

Sonar (iOS, Android). De dienst gebruikt locatiegegevens en netwerken zoals Twitter, Facebook, Foursquare en LinkedIn om u inzicht te geven in wie er in uw buurt en wat die mensen zoal doen.

Banjo (iOS, Android). Nog een social discovery app. Leuk is dat u hier naar een stad kan ‘gaan’ waar u zelf niet bent en daar de sociale media conversaties kan volgen. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud