Dossier

Het bord van morgen

Hoe ziet de dagelijkse kost van de toekomst er echt uit? Met die vraag trokken De Tijd en VRT NWS naar wetenschappers, ondernemers en topchefs. Samen met het Nederlandse Wageningen University & Research, een van de belangrijkste Europese kennisknooppunten voor voeding, stelden we een zesgangenmenu samen. Geen sciencefiction, maar een stevig onderbouwde blik vooruit. In onze reeks ‘Het bord van morgen’ serveren we u zes dagen lang - van amuses tot pousse-café - een verhaal over een technologische omwenteling in de voedingswereld waaraan vandaag - vaak ver van de spotlights - al hard wordt gewerkt, en dat in de komende jaren en decennia echt op uw bord belandt.

Minder suiker in uw drank: proeft u het verschil?
Eet u binnenkort zalm gekweekt met deze larven?
het bord van morgen

100 jaar dagelijkse kost

Deze week schotelen we u in een zesgangenreeks het bord van morgen voor. In dit overzicht duiken we in de borden van gisteren tot vandaag.
ontdek het hier >
Welk dieet past bij het best bij u? Test het met een kit
quiz

Wat weet u over de voeding van vandaag?

Het eten van de toekomst schotelen we u voor in onze reeks 'Het bord van morgen'. Maar weet u hoe de voedingsindustrie er vandaag uitziet?
test uw kennis >