Advertentie

Detachering: sneller de juiste mensen op de juiste plek

Via detachering of projectsourcing doen bedrijven een beroep op gespecialiseerde werknemers voor tijdelijke opdrachten. Meer flexibiliteit en expertise zijn de belangrijkste troeven.

Bij detachering levert een bureau gespecialiseerde diensten in onderaanneming. In tegenstelling tot uitzendarbeid, zijn de gedetacheerde werknemers meestal vast in dienst bij het bureau. Aanvankelijk leverden vooral engineeringsbureaus of IT-bedrijven projectsourcingdiensten. Maar de laatste jaren zijn er ook bureaus bijgekomen die actief zijn in financiële diensten, marketing en sales of human resources.


“Meer en meer gaan bedrijven zich specialiseren en hun niet-kernactiviteiten uitbesteden”, zegt Sébastien Delfosse van de beroepsfederatie Federgon. “Of ze halen projectmedewerkers in huis om flexibeler in te spelen op perioden van hoog- en laagconjunctuur.” De 28 projectsourcingbureaus die aangesloten zijn bij Federgon, realiseerden vorig jaar een omzet van 290 miljoen euro en stuurden 3.400 medewerkers uit.


Bij de projectsourcingbureaus laat deze crisis zich voelen. “Onze klanten stellen beslissingen uit”, zegt Marc Boriau van USG Innotiv. “Tijdelijke krachten moeten vaak eerst verdwijnen. Maar toch zijn de conjunctuurschommelingen niet slecht voor ons. Vaak komen de klanten na een tijdje opnieuw bij ons. Een lange stabiele periode van hoogconjunctuur is eigenlijk minder positief voor ons. Dan zijn er meer vaste aanwervingen.”

Snelle aanwerving

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud