Advertentie
Advertentie

Outplacement: ‘Na 20 jaar in hetzelfde bedrijf moet je opnieuw leren solliciteren’

Outplacement geeft de ontslagen werknemer concrete hulp bij de zoektocht naar een nieuwe job. Johan De Vleeschauwer, gewezen juridisch directeur, vond de begeleiding geen overbodige luxe.

Johan De Vleeschauwer (54) was juridisch directeur bij een voedingsbedrijf, toen hij in november vorig jaar zijn ontslag kreeg bij een herstructurering. Zijn toenmalige werkgever was verplicht hem outplacement aan te bieden, omdat De Vleeschauwer ouder was dan 45. Hij had recht op een begeleiding van 60 uur, voornamelijk tijdens de eerste maanden na het ontslag.


“Toen ik ontslagen werd, was ik vrij onzeker”, zegt De Vleeschauwer. “Met mijn leeftijd zou het moeilijk zijn om een nieuwe job te vinden. Ik wilde nog lang niet op pensioen. Maar na meer dan 20 jaar in hetzelfde bedrijf, had ik geen voeling meer met de arbeidsmarkt. Ik wist niet goed waar te beginnen of hoe ik mezelf moest verkopen tijdens een sollicitatiegesprek.”


“Via een outplacementbureau kreeg ik concrete hulp bij de zoektocht. In de groepssessies kregen we tips over hoe je een cv opstelt en een sollicitatiegesprek voert. Zo bespraken we hoe je kunt omgaan met moeilijke vragen, zoals waarom je ontslagen bent, wat je negatieve kanten zijn. Via een persoonlijkheidsvragenlijst kregen we dan weer inzicht in onze positieve en minder positieve kanten.”


“Tijdens de individuele sessies besprak ik met mijn begeleider voor welke functies ik zou solliciteren en hoe ik daarbij tewerk zou gaan. Zo werd ik aangemoedigd om mijn netwerk aan te spreken en de mensen te mailen die eerder bij ons bedrijf ontslagen of vertrokken waren. Zij kunnen waardevolle tips geven. Ook schreef ik me op hun aanraden in bij headhuntersbureaus en bij gespecialiseerde HR-spelers.”


“Zonder begeleiding kom je al die dingen ook wel te weten, of je leert het met vallen en opstaan. Maar er zou veel meer tijd in kruipen om het allemaal zelf uit te zoeken. Doordat je misschien verkeerd bezig bent, raak je ook sneller ontmoedigd.”


“Bij outplacement is de psychologische steun zeer belangrijk. Tijdens de groepssessies merk je dat je niet de enige bent die ontslagen wordt als gevolg van een herstructurering. Er zaten in onze groep ook mensen van andere grote multinationals. Ook de individuele sessies helpen om je ervaringen te verwerken. Je hebt immers iemand bij wie je terecht kunt met al je vragen.”

Zelfstandige

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud