Hoe kan een tablet uw zaak vooruit helpen?

Zelfstandigen hebben het te druk om zich met technologische trends of snufjes bezig te houden, zo luidt het cliché. Maar wat als die trends, zoals een iPad, uw zaak vooruit kunnen helpen?

Naast smartphones komen ook de tabletpc’s fors opzetten. Qua verkoop doet dit type het ook erg goed in ons land, met een verkoop van 450.000 tablets in de eerste zeven maanden. Dat is een stijging met maar liefst 255 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Onderzoeksbureau GfK mikt op een verkoop van ongeveer 800.000 tablets voor dit jaar.

Een tablet-pc duikt meer en meer op als laptopvervanger, dankzij het scherm dat groter is dan bij de smartphone en de snelle opstart. Het toestel is vooral geschikt om informatie te verwerven, zoals e-mails, een dossier of offerte lezen. Dat zijn allemaal documenten die u ook niet langer meer hoeft af te drukken. Uit recente cijfers van onderzoeksbureau Gartner zou iets meer dan de helft van de Amerikaanse senior executives een iPad gebruiken voor beroepsdoeleinden.

Marktleider

Anders dan bij de smartphones, is de markt minder verdeeld. Ongeveer 78 procent van de geïnventariseerde zakelijke tablets in ons land is een iPad. Dat is iets minder dan een jaar geleden, toen dat nog 85 procent was. Maar momenteel is de iPad nog altijd comfortabel marktleider.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud