Welke smartphone moet u kiezen voor uw professionele bezigheden?

De smartphone zit gigantisch in de lift. Alleen al in de eerste zeven maanden van dit jaar gingen er in ons land meer dan 1 miljoen smartphones over de toonbank. Ook in een werkcontext is het een handig instrument.

In tegenstelling tot bij de traditionele gsm primeert bij smartphones het dataverkeer. E-mail en sms zijn de meest gebruikte functionaliteiten op een smartphone, naast telefoneren. Bovenal blijkt de smartphone voor de meeste gebruikers een soort Zwitsers zakmes met meerdere handige functies, van rekenmachine tot agenda. De smartphone zit gigantisch in de lift. Alleen al in de eerste zeven maanden van dit jaar gingen er in ons land meer dan 1 miljoen smartphones over de toonbank. Dat zijn er bijna driekwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het onderzoeksbureau GfK Retail & Technology schat dat er dit jaar in België uiteindelijk 1,8 miljoen smartphones verkocht zullen worden, zowat de helft van de verkoop van alle mobiele telefoons op de Belgische markt. Smartphones worden in eerste instantie binnengehaald om privéredenen. Maar ze zorgen er ook voor dat ondernemers of zelfstandigen wel productiever zijn en altijd ter beschikking staan van hun klanten.

Veel smartphones zijn net interessant door de apps die u, ook voor de zakelijke markt, kunt gebruiken. Apps zijn speciale programmaatjes voor uw smartphone. Hoe mobieler uw job, hoe relevanter de mobiele app. Bovendien is er een groeiende categorie van zakelijke apps. Sommige apps, zoals voor e-mail of gps-navigatie, zijn nuttig voor werk én privé.

Android of iPhone?

Welke smartphone moet u kiezen voor uw professionele bezigheden? Vandaag maken in de zakelijke markt drie grote platformen de dienst uit. Er is de iPhone van Apple. Toestel en besturingssysteem zijn van grote kwaliteit en er zijn massa’s applicaties, maar u werkt wel onvermijdelijk in de Apple-omgeving. Ten tweede zijn er de toestellen die gebruik maken van het Android besturingssysteem van Google. Bij Android zijn er tal van gratis diensten, maar ook grote verschillen qua kwaliteit.

Of toch BlackBerry?

En ten slotte is er BlackBerry, dat ondanks de terugval in de bedrijfsmarkt nog een belangrijke rol speelt. Een van de grootste pluspunten van BlackBerry is de e-maildienst en het volledige toetsenbord op de toestellen. Een minpunt is wel dat er minder applicaties beschikbaar zijn dan voor Android of iPhone. Voorts is het afwachten of Microsoft met zijn Windows Phone voor een doorbraak kan zorgen in de markt voor smartphones. Momenteel is hun marktaandeel eerder beperkt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud