Te huur (update)

De vlijmscherpe column van Koen Meulenaere

En nu staat het appartement naast hem ook nog te huur!!!

Bijna nooit ziet u in een artikel in De Tijd drie uitroeptekens, omdat ze bij de eindredactie vinden dat elke zin op zichzelf maar sterk genoeg moet zijn. Wat overigens zelden het geval is. De vorige keer dat het toch gebeurde, was bij een waarschuwing dat het met Dexia slecht ging aflopen. Een onheilstijding die bij het ACW werd weggelachen: die journalisten toch. Maar nu is het weer zo ver, want wat in de Goedehoopstraat in Antwerpen aan de gang is, kan niet langer normaal worden genoemd.

Het appartement onder de alibiflat van Kris Peeters staat te huur. Het appartement boven de alibiflat van Kris Peeters staat te huur. En het appartement in het gebouw naast de alibiflat van Kris Peeters staat ook te huur. En aan de overkant ook nog drie. Op de immowebsites kan je trouwens zien dat in de flats boven en onder hem dezelfde meubels staan als degene die hij zo spontaan liet fotograferen door Het Laatste Nieuws. Ofwel hebben ze met drie een groepsaankoop gedaan, een minister van Consumentenzaken is goed geplaatst om dat te organiseren, ofwel heeft de kandidaat-burgemeester niet eens zijn eigen meubels meegenomen naar wat de komende zes jaar zogezegd zijn thuis zal zijn.

De Goedehoopstraat begint met leegstand te kampen. Zowat alle flats zijn te huur, en in de enige die niet te huur is, zie je nooit een teken van leven. We hebben er gisteren weer een paar uur vergeefs gewacht. Jaja, het kan dat ze juist vis waren gaan kopen, van de Goedehoopstraat naar de Turnhoutsebaan is een heel eind. Hij heeft nu ook een rubriek op ATV: ‘Koken met Kris’. Eerste recept: Pladaajs Anverswaas. Mè ekstesiesoos à la Berbèrienne, nor keus Chinese raajs of ongedesemd Challah broad, en tege den deust een fleske happoshu oit Breejndoenk.

Dat onze leider, genoodzaakt door niet-aflatende journalisten, gedwongen werd te onthullen dat Kris Peeters de pion van de drugsmaffia in de Antwerpse politiek is, kan de lezer van Kaaiman nauwelijks hebben verrast. Waar komen de drugs vandaan? Ja, de rommel komt uit Zuid-Amerika. Maar de authentieke kwaliteitsderivaten van opium? Die komen nog altijd uit China. Tegen betaalbare prijzen want bestemd voor het volk, ter vervanging van de godsdienst. En wie is hier de breed lachende Reichspropagandaleiter van de meedogenloze dictatuur van de Chinese KP? Zijn initialen verraden het al. Er kan geen Chinees in ons land iets kopen of verkopen of Peeters verstrekt het nodige advies en tekent het contract, desnoods honderd keer zoals voor het bloeiende Chinese bedrijventerrein in Willebroek. Dat de panda’s naar de Zoölogie van Antwerpen kwamen mag dan wel een iets te opvallende verkiezingsstunt zijn geweest, het is toch de gewone Antwerpenaar die ervan profiteert. Anders had die tot in Brugelette moeten rijden, een gat in een uithoek van de provincie Henegouwen.

Dat de Antwerpse kiezers hem daarvoor met de sjerp zullen belonen, lijdt weinig twijfel. De nieuwe burgemeester heeft zopas het speerpunt van zijn campagne voorgesteld: betaalbaar wonen voor iedereen. Gedaan met mensen die een huis of een appartement hebben of huren en het dan laten leegstaan.

Lees verder