Van den Berg

De vlijmscherpe column van Koen Meulenaere

Licentiaat economie, dat vertel je niet aan de familie. Licentiaat politieke wetenschappen houd je ook voor vrouw en kinderen geheim. Licentiaat economie én politieke wetenschappen, dat probeer je zelfs voor de spiegel te verbergen. Nog een baccalaureaat in de thomistische wijsbegeerte er bovenop, of een postgraduaat psychologie, en de laatste uitweg ligt bij de strop of de NMBS.

Kan het nóg erger? Jazeker. Licentiaat economie én politieke wetenschappen, studiedienst Nationale Bank, en burgemeester van Puurs! Daarbij kan zelfs een bommengordel op de plaats van de tricolore sjerp geen uitweg meer bieden. En maak u vooral geen illusies: niet één enkele maagd ligt daarboven te wachten op ene uit Puurs. Beneden ook niet.

Eens we zo ver zijn afgegleden, maakt een euvel meer of minder niets meer uit. Dan kan lijsttrekker voor CD&V, en dan nog duidelijk omdat de beoogde trekster er geen zin in had, er nog wel bij. En ersatz-minister. Waarom niet trainer van Sporting Lokeren?

Koen Van den Heuvel weet niet waaraan hij is begonnen, wij hebben wel een vermoeden waar hij zal eindigen. Alleszins is een onberispelijk gedrag - politiek, zakelijk en zedelijk - van nu af aan verplicht, en christendemocraten uit de streek rond Puurs en Bornem worden zelden herinnerd vanwege hun onberispelijke gedrag.

Het eerste bezoek van de fake minister was aan Van den Borre, voor een tweede Nokia. Want als de tranen van Joke iets aan het licht hebben gebracht, naast het stilaan vertrouwde gestuntel van de CD&V-top, dan is het dat sommige ministers de gsm’s die ze op uw kosten voor beroepsdoeleinden ter beschikking krijgen, misbruiken voor privéberichten. Een ernstige minister heeft overigens geen twee maar drie gsm’s: één voor zijn werk, één voor zijn gezin, en één voor zijn maîtresse.

Puurs is intussen uitgeroepen tot ’s werelds proportioneel hoogst beministerde gemeente. Want als die andere blijft pretenderen dat hij in Antwerpen woont, liegt hij nog harder dan Jokkend Joke met haar Staatsveiligheid.

Over Joke gesproken: het zal je maar overkomen dat je op de dag van je diepste miserie, met beelden die je tot het eind van je leven zullen achtervolgen, ook nog ‘een wonder van een vrouw’ wordt genoemd in een tweet van de ook muzikaal ietwat achterop gebleven minister van Loze Beloften.

Sta ons toe vijf feiten op te dissen die elk afzonderlijk onweerlegbaar zijn, maar... los van elkaar staan. Dus geen verband leggen hoor, u daar, want dat is er niet.

Eén: Joke Schauvliege had van ‘iemand uit de Staatsveiligheid’ gehoord dat de klimaatmarsen achter de schermen georkestreerd werden om haar te beschadigen.

Twee: de Staatsveiligheid heeft een rapport opgesteld over de klimaatmarsen, dat mogen we toch hopen, want anders zou ze haar werk niet doen.

Drie: de Staatsveiligheid staat onder het gezag van Koen Geens.

Vier: Joke Schauvliege weigert de naam van haar informant ‘uit de Staatsveiligheid’ bekend te maken en zet die bron met haar onnodige excuses uit de wind.

Vijf: Koen Geens noemt Joke Schauvliege een wonder van een vrouw.

Heeft er iemand een tekenpen en Chinese inkt?

Lees verder