Advertentie
Advertentie

Dow Jones weer boven 8.000 punten

De Dow is donderdag flink boven de 8.000-puntengrens geland. Een recordresultaat van Wells Fargo in het eerste kwartaal deed beleggers een zucht van oplichting slaken. Ook retailer JC Penney verraste met een verhoging van de omzetverwachting.

(tijd) - De Dow Jones steeg 3,1 procent tot 8.083,38 punten. De brede S&P500 dikte 3,8 procent aan, technologiebeurs Nasdaq won 3,9 procent.

Het sentiment werd gesteund door beter dan verwachte macrocijfers. Zo bleek voorbeurs dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten de voorbije week sterker dan verwacht gedaald is. De Amerikaanse importprijzen zijn dan weer minder dan verwacht gestegen, zo bleek uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

Bovendien hoopt de markt dat de banksector er beter aan toe is dan algemeen wordt aangenomen. Volgens de New York Times zouden verschillende banken de door de regering Obama opgelegde stresstest doorstaan, al is er wel extra kapitaal nodig.
Dat de risicoappetijt bij de beleggers weer toeneemt, blijkt ook uit de VIX-index, ook gekend als de 'fear-index'. Die zakte immers naar het laagste niveau sinds september.

De bank- en verzekeringswaarden sponnen garen bij de kwartaalcijfers van Wells Fargo, de tweedegrootste hypotheekverstrekker in de VS. De groep boekte in het eerste kwartaal een winst van 3 miljard dollar en stelt dat de resultaten van het drie maanden geleden overgenomen Wachovia de verwachtingen overtreffen.

Het nieuws bezorgde de hele banksector monsterwinsten. Wells Fargo steeg 31,7 procent tot 19,61 dollar, Bank of America schreef er zelfs 35,3 procent bij. Ook JPMorgan Chase (+19,4%) en Citigroup (+10,7%) wonnen fors. Ook deze laatste drie zeiden al dat de maanden januari en februari bemoedigend waren.

Het B-aandeel van de Buffett-holding Berkshire Hathaway, dat een belang heeft in Wells Fargo, won 3,9 procent. Nochtans zag de holding zijn topkredietrating verlaagd door ratingbureau Moody's. Pikant detail: Berkshire Hathaway bezit eveneens 20 procent van de aandelen van Moody's.

Ook de retailsector stond in het middelpunt van de belangstelling. JC Penney deed het goed met een winst van 12,5 procent. De groep heeft de omzetverwachting voor het eerste kwartaal van 2009 verhoogd en stelt een kleiner dan verwacht verlies voorop.

Omgekeerd beeld bij Wal-Mart, de grootste retailer ter wereld, die ontgoochelde met zijn omzetcijfers over maart. De groep miste zijn omzetverwachting en gleed ruim 3,7 procent weg.   

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud