blog

De Gezondheidsrevolutie

©Mediafin

Technologie staat op het punt om onze gezondheidszorg ingrijpend te veranderen.

Vandaag bellen we onze arts als we ziek zijn. Draaien die rollen in de toekomst om? Zal onze arts óns bellen om ons gezond te houden? Bijvoorbeeld als een doe-het-zelf-check-up met onze smartphone één of andere afwijkende waarde registreert? Of als allerlei slimme sensoren op of in ons lichaam iets ongewoons detecteren? Zal onze arts ons dan een wearable en een app voorschrijven?

Nu zaterdag gaat de eerste reeks van 'Nieuwe Tijden' van start. Titel: De Gezondheidsrevolutie. Het wordt een reeks artikels, longreads en blogs over lichaamssensoren die tegenwoordig 24/7 lijf en leden kunnen monitoren. Over ons lichaam dat een dashboard krijgt. En over tech-bedrijven die en masse de gezondheidsmarkt bestormen.

Zomaar wat faits divers:

- Vorige zomer kondigde elektronicagigant Samsung zijn 'Digital Health Challenge' aan: een investeringsfonds van 50 miljoen dollar voor innovaties rond lichaamssensoren.

- Google werkt aan een slimme pil en een wearable om kanker op te sporen en ontwikkelt ook een slimme contactlens om constant de bloedsuikerwaarden van diabetici te meten. Het bedrijf kondigde onlangs ook aan dat het gezondheidsinformatie wil aanbieden die geverifieerd is door artsen. Et j'en passe.

- En eergisteren nog stelde Apple 'ResearchKit' aan de wereld voor: een software-framework waarmee wetenschappers de iPhone kunnen inzetten voor grootschalig medisch onderzoek. Met de ResearchKit zullen ze iPhone-applicaties kunnen bouwen om gezondheidsdata te verzamelen bij miljoenen vrijwilligers. Er worden al meteen apps gelanceerd voor onderzoek naar astma, borstkanker, hart- en vaatziekten, diabetes en de ziekte van Parkinson.

Over zulke ontwikkelingen, en nog veel meer andere, gaat De Gezondheidsrevolutie.

Dit zult u onder meer te lezen - én te zien - krijgen:

De reeks in 4 quotes

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud