Advertentie
Advertentie

Citydev.brussels: bouwen aan de toekomst van Brussel

Het doel is om een einde te maken aan de dualiteit die zo typerend is voor Brussel en om een sociale mix te bevorderen. ©rv

De derde genomineerde voor de regionale overheidsorganisatie van het jaar, is Citydev.brussels. De organisatie is verantwoordelijk voor de economische en de stedelijke ontwikkeling van het Brussels Gewest door het uitvoeren van vastgoedprojecten.

Citydev.brussels is de nieuwe naam van de GOMB (de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), die in 1974 werd opgericht. De organisatie telt 121 voltijdse jobs en beschikt over 22,3 miljoen euro aan werkingsmiddelen. Haar opdracht bestaat erin de economische ontwikkeling in de hoofdstad te stimuleren en daarbij rekening te houden met de bezorgdheden van de inwoners.

In 2013 werd een beheerscontract afgesloten waarin de klemtoon ligt op complexe projecten die gericht zijn op de vestiging van bedrijven, de bouw van woningen en de inrichting van de openbare ruimte. Het doel is om een einde te maken aan de dualiteit die zo typerend is voor Brussel en om een sociale mix te bevorderen.

Advertentie

'De bouw van de appartementencomplexen langs het kanaal is daar een goed voorbeeld van', benadrukt Benjamin Cadranel, de nieuwe afgevaardigd bestuurder van Citydev.brussels. Opdat die sociale mix niet beperkt zou blijven tot officiële discours moet Citydev ‘masterplannen’ uitvoeren. Centraal daarin staat een bonus-malusregeling die gebaseerd is op resultaat en prestatie-indicatoren. Daarvoor moesten ze een volledig reporting-instrument invoeren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.