Advertentie
Advertentie

FOD Volksgezondheid: ideeën ontkiemen bij werknemers

De FOD Volksgezondheid is onder meer verantwoordelijk voor de voedselveiligheid. ©rv

De administratie Volksgezondheid is een van de drie genomineerden voor de federale overheidsorganisatie van het jaar. De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop.

De eerste opdracht van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu bestaat erin het wetgevende werk van de regering voor te bereiden. Een andere belangrijke taak is de levering van diensten aan gebruikers, zoals burgers, ondernemingen en gezondheidswerkers.

Daarvoor kan de FOD een beroep doen op 1.180 voltijdse jobs en beschikt de dienst over een jaarlijkse begroting van 246 miljoen euro. De FOD Volksgezondheid staat ook centraal in de herstructurering en concentratie van de verschillende overheidsdiensten die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid in België. Doel: vereenvoudigen. Op het Europese toneel vertegenwoordigt de FOD Volksgezondheid het Belgische standpunt. Dat houdt in dat de drie gewesten eerst tot een compromis moeten komen. De FOD staat in voor die synthese.

Advertentie

'Wij proberen voortdurend om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren', verzekert Pedro Facon, de nieuwe directeur-generaal van de FOD. In dat verband haalt hij het principe van de ‘Lean Academy’ aan. Dat houdt in dat je de ideeën die bij de werknemers ontkiemen, gebruikt om procedures en processen te verbeteren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.