Advertentie
Advertentie

Overheidsbedrijf Aalst: focus op zorg

Het stadhuis van Aalst. ©BELGAIMAGE

Een van de vier genomineerden in de categorie lokale overheidsorganisatie van het jaar is het Lokaal Overheidsbedrijf Aalst. Ondernemerschap en woonbeleid staan daarbij centraal.

Aalst profileert zich als een moderne stad die wil inzetten op ondernemerschap, onder meer in de zorgsector. Er is een testwoning waar Aalstenaars zelf technieken mogen uittesten die levenslang thuiswonen stimuleren. De stad streeft ernaar om volledige zorgzones te ontwikkelen. Er komt een nieuw groen bedrijvenpark met focus op de zorgsector.

Ook in het woonbeleid wil de stad innovatief zijn. In Immerzele komt er een woonzone waar een bewonersbedrijf de dialoog tussen de bewoners moet bevorderen. De zone bestaat uit een combinatie van private en sociale woningen. ‘Via een lokaal beleggingsfonds zullen inwoners kunnen investeren om woningen betaalbaar te houden’, zegt stadssecretaris Wim Leerman.

Advertentie

Aalst is de eerste grote stad in Vlaanderen die via het lokaal overheidsbedrijf de stadsdiensten en het OCMW volledig geïntegreerd heeft. Leerman: ‘Velen andere claimen dat ook te doen, maar wij hebben maar 1 persoon aan het hoofd van beide organisaties: dat is de essentie.’ De stad is er in geslaagd de schuld met vijf procent te doen zakken sinds 2013 en toch nog te blijven investeren, onder meer in drie nieuwe woonzorgcentra en een bouwproject waarin de bibliotheek en de academie geïntegreerd worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.