Advertentie
Advertentie

Vlaamse Stichting Verkeerskunde: opleiden om de weg veiliger te maken

Jaarlijks organiseert de Vlaamse organisatie ongeveer 20.000 vormingsuren. ©rv

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde, genomineerd voor regionale overheidsorganisatie van het jaar, organiseert de educatie en sensibilisering over verkeer in Vlaanderen.

VSV biedt een volledige leerlijn aan in het onderwijs, verzorgt rijopleidingen en schoolt verkeers- en mobiliteitsprofessionals. Met een jaarbudget van 6,18 miljoen euro en 47 personeelsleden gaat het om een kleine organisatie. Maar ze is sterk gegroeid, omdat ze door de zesde staatshervorming bijvoorbeeld ook verantwoordelijk geworden is voor de opleiding van rijlesgevers.

6,18 miljoen euro
Jaarbudget Vlaamse Stichting Verkeerskunde
Advertentie

De VSV is naar eigen zeggen allergisch aan bureaucratie en administratieve rompslomp. ‘We hebben een voltijdse kwaliteitscoördinator, wat uitzonderlijk is voor zo’n kleine organisatie,’ zegt Stijn Dergent van de VSV.

‘Toen de federale politie stopte met het geven van opleidingen in secundaire scholen, zijn wij op een paar weken tijd in dat gat gesprongen. We doen dat met zes voltijdse medewerkers, de politie had er 25 nodig,’ zegt Dergent.

Onder meer met de verkeersweek bereikt de VSV 40.000 leerlingen. Jaarlijks organiseert de Vlaamse organisatie ongeveer 20.000 vormingsuren. Dat is nodig, wil Vlaanderen het zware cijfer van 400 verkeersdoden per jaar naar beneden krijgen. ‘Menselijk gedrag blijft belangrijkste factor bij de oorzaak van ongevallen’, zegt Dergent. ‘Daarom is de rijopleiding zo belangrijk.’

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.